Satu Mare sau Satmar? Propunerea presedintelui CJ, Adrian Stef, de schimbare a numelui judetului, incepe sa agite apele in orasul de pe Somes

Satu Mare sau Satmar? Propunerea presedintelui CJ, Adrian Stef, de schimbare a numelui judetului, incepe sa agite apele in orasul de pe Somes

Tocmai acesta a fost si motivul pentru care un muzeu al comunismului va fi amenajat in aceasta cladire iar o parte a expozitiei va fi dedicata Palatului Administrativ, de la construirea lui pana in zilele noastre.Presedintele CJ, Adrian Stef, a anuntat ca muzeul va fi amenajat in cursul acestui an si va cuprinde, pe langa un tur al cladirii, panouri informative despre perioada comunista, numele fostilor conducatori, si momentele importante de la instaurarea comunismului, disparitia partidelor politice, disparitia comunismului.

acum 66 luni (30 Apr 2015)

"Nu este corect sa porti denumirea de Satu Mare. Municipiul poate sa fie Satu Mare, nu avem nimic impotriva, dar judetul si in perioada interbelica a fost Satmar, Szatmar, Sathmar. M-au acuzat unii ca maghiarizez judetul, dar nu e asa, in romana e Satmar, in maghiara e Szatmar, si in germana era Sathmar. In Maramures traiesc maramureseni, in Bihor bihoreni, numai in Satu Mare traiesc satmareni dar numele judetului e altul, noi atunci ar trebui sa fim satumareni. Schimbarea de nume mie mi se pare de bun simt.

Potrivit acestuia, pentru schimbarea numelui ar trebui organizat un referendum si nici nu ar trebui schimbate actele de identitate decat la expirarea acestora.

Stef a precizat ca a fost incurajat sa faca aceasta schimbare atat de romani cat si de cei de etnie maghiara sau germana.

Lucrurile insa nu stau tocmai asa deoarece pe retelele de socializare deja foarte multe voci contesta aceasta propunere. In special romanii sunt cei care nu sunt de acord cu aceasta schimbare deoarece in opinia lor aceasta ar fi o metoda de maghiarizare a judetului.

Stef s-a mai "remarcat" si cu alte initiative controversate dupa ce a anuntat ca doreste sa amenajeze un muzeu al comunismului in incinta Palatului Administrativ din Satu Mare. Tocmai acesta a fost si motivul pentru care un muzeu al comunismului va fi amenajat in aceasta cladire iar o parte a expozitiei va fi dedicata Palatului Administrativ, de la construirea lui pana in zilele noastre.Presedintele CJ, Adrian Stef, a anuntat ca muzeul va fi amenajat in cursul acestui an si va cuprinde, pe langa un tur al cladirii, panouri informative despre perioada comunista, numele fostilor conducatori, si momentele importante de la instaurarea comunismului, disparitia partidelor politice, disparitia comunismului.

Va mai recomandam

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare doreste sa reinvie comu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro