Satrapul cecen Ramzan Kadirov, o piatra de moara atarnata de gatul lui Putin, in eforturile sale de a simula democratia

Mai multi oficiali rusi nu vad cu ochi buni acest conflict, criticand pentru prima data iesirile lui Ramzan Kadirov si invitand puterea centrala de la Moscova sa ia masuri, una dintre solutiile sugerate fiind inlaturarea presedintelui Ceceniei, care devine tot mai greu de controlat. A doua zi de la lansarea petitiei, doi oficiali de rang inalt apropiati liderului cecen, si anume Magomed Daudov si Adam Zelimhanov, au publicat o lista cu persoane care ar face parte din "coloana a cincea", intre care politicianul si activistul anticoruptie Aleksei Navalnii, fostul oligarh aflat in exil Mihail Hodorkovski, aparatorul drepturilor omului Lev Ponomarev, dar si redactorii-sefi ai postului de radio Ecoul Moscovei si postului de televiziune Dojdi TV. El a remarcat prezenta unor agenti misteriosi imbracati in uniforma de culoare neagra si cu pistoale la vedere, omniprezenta fortelor de politie si armatei, numeroasele sali de lupta, viata supusa unor reguli stricte, omogenitatea etnica a orasului dupa plecarea rusilor si impunatoarele cladiri construite recent, intre care Biserica Arhanghelului Mihail, care este aproape goala, si Groznii City Hotel, un zgarie-nori de 32 de etaje lipsit de turisti.

acum 83 luni (20 Jan 2016)

Mai multi oficiali rusi nu vad cu ochi buni acest conflict, criticand pentru prima data iesirile lui Ramzan Kadirov si invitand puterea centrala de la Moscova sa ia masuri, una dintre solutiile sugerate fiind inlaturarea presedintelui Ceceniei, care devine tot mai greu de controlat. "Dusmanii poporului", amenintati cu "coltii lui Tarzan" si spitalele de psihiatrie

Ramzan Kadirov, cunoscut pentru asprimea cu care trateaza problemele din fieful sau din Caucazul de Nord, si-a inasprit recent tonul la adresa opozitiei liberale ruse.

"Reprezentantii opozitiei din afara sistemului (formata din partide fara deputati in Duma de Stat si simpatizantii lor, n. Aceste persoane trebuie considerate , asemeni tradatorilor, si judecate cu cea mai mare asprime pentru activitatile lor de subminare", si-a lansat atacurile Kadirov pe 12 ianuarie, in cursul unei intalniri cu jurnalisti ceceni.

Pe 15 ianuarie, o petitie care face apel la demisia lui Ramzan Kadirov, presedinte al Ceceniei din 2007, a fost lansata pe site-ul Congresului Intelighentiei, adunand peste 9.000 de semnaturi doar in prima zi. Congresul Intelighentiei a fost fondat in 2014 de scriitori, actori, cantareti si aparatori ai drepturilor omului rusi, in semn de protest fata de anexarea de catre puterea de la Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea.

A doua zi de la lansarea petitiei, doi oficiali de rang inalt apropiati liderului cecen, si anume Magomed Daudov si Adam Zelimhanov, au publicat o lista cu persoane care ar face parte din "coloana a cincea", intre care politicianul si activistul anticoruptie Aleksei Navalnii, fostul oligarh aflat in exil Mihail Hodorkovski, aparatorul drepturilor omului Lev Ponomarev, dar si redactorii-sefi ai postului de radio Ecoul Moscovei si postului de televiziune Dojdi TV.

Magomed Daudov, care detine postul de sef al administratiei Ceceniei, si-a continuat atacul pe In... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro