Sase moduri prin care noua guvernare isi poate recastiga credibilitatea pierduta din cauza scandalului din PSD

Sase moduri prin care noua guvernare isi poate recastiga credibilitatea pierduta din cauza scandalului din PSD

> Cazul normal ar fi un guvern sustinut de PSD+ALDE, cazul ciudat cel cu un nou cabinet Grindeanu sprijinit de o parte din PSD precum si de formatiuni politice acum in opozitie. Guvernul va avea nevoie de voci, nu de portavoci, de oameni care sa traduca planul guvernarii din domeniul lor si sa demonstreze ca au atat priceperea politica, dar si bagajul administrativo-profesional pentru a face uitate balbele primelor sase luni.

acum 37 luni (16 Jun 2017)

>

Cazul normal ar fi un guvern sustinut de PSD+ALDE, cazul ciudat cel cu un nou cabinet Grindeanu sprijinit de o parte din PSD precum si de formatiuni politice acum in opozitie. La fel de adevarat e ca simpla instalare a unui nou Guvern nu inseamna un cec in alb sau dividende de credibilitate. Noul Guvern trebuie sa actioneze inteligent si rapid in primele 100 zile de mandat pentru a demonstra, atat in plan intern, cat si extern, ca are totul sub control si ca este in stare sa "livreze".

In randurile de mai jos, propun cateva idei care sa fie pe agenda noilor locatari de la Palatul Victoria. Alaturi de alte elemente, ele pot fi asamblate intr-un plan care sa permita guvernarii in particular si Romaniei in general sa iasa cu bine din defensiva ultimelor zile. Guvernul va avea nevoie de voci, nu de portavoci, de oameni care sa traduca planul guvernarii din domeniul lor si sa demonstreze ca au atat priceperea politica, dar si bagajul administrativo-profesional pentru a face uitate balbele primelor sase luni. (presa interna si internationala) Cu putine exceptii, ministrii Guvernului Grindeanu au devenit mai celebri acum, cand lumea doreste sa stie daca si-au dat sau nu demisiile, decat in timpul mandatului. Inlocuitorii nu mai pot repeta aceeasi greseala, pentru ca lipsa de comunicare inseamna, de fapt, lipsa de rezultate. In presa interna si internationala, fiecare ministru trebuie sa iasa si sa se prezinte, odata stabilitate niste prioritati. E prea mult sa cerem definire rapida de 4v: vointa, valori, viziune, (poveste de) viata, dar e important sa fie clar cat se poate de repede. Este greu de acceptat ca ambitiile noastre regionale si necesarul Presedintiei UE sa fie purtate de ministri care nu sunt dispusi sa discute relaxat si profesionist cu presa internationala. Fiecare ministru ar trebui sa fie capabil sa prezinte masurile esentiale ca impact in societate si in mediul de afaceri estimate a fi luate in urmatoarele sase luni. A promova Romania... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro