Sase luni de la tragedia de la Colectiv. Ce a ramas in urma focului devastator: "Mi-au fost pacienti. Acum sunt niste ingeri"

Sase luni de la tragedia de la Colectiv. Ce a ramas in urma focului devastator:

Pe asfalt, langa steagurile Romaniei pe care sunt imprimate simbolurile "Colectiv" si langa coroanele de flori din plastic, stau cativa ursuleti de plus uzi si plini noroi, care par sa fi fost acolo, pazindu-I pe cei 64 inca de la inceput. Pe jos, in fata altarului, au mai ramas doar semnele solidaritatii, in culori de rosu si alb si in forme de lumanari arse si topite pana cand s-au lipit de ciment si pe care nici ploaia nu a reusit sa le spele. Paula Nastase isi aminteste ultimele saptamani alaturi de ranitii de la Plastica (Sectia Chirurgie Plastica - n.r): "In ultimele trei saptamani in care au stat cei patru supravietuitori de pe Plastica, am mers si noi, le-am cerut autografe, am vrut sa vedem in ce stare sunt ei, sa-i simtim aproape.

acum 95 luni (30 Apr 2016)

Altarul "Colectiv" este in continuare incarcat cu icoane, cruci cu ingerasi, candele sau ghivece cu flori, dar si cu pozele tuturor celor care au incetat din viata in urma incendiului. Pe asfalt, langa steagurile Romaniei pe care sunt imprimate simbolurile "Colectiv" si langa coroanele de flori din plastic, stau cativa ursuleti de plus uzi si plini noroi, care par sa fi fost acolo, pazindu-I pe cei 64 inca de la inceput.

Pe jos, in fata altarului, au mai ramas doar semnele solidaritatii, in culori de rosu si alb si in forme de lumanari arse si topite pana cand s-au lipit de ciment si pe care nici ploaia nu a reusit sa le spele.

Pozele alb-negru si numele celor 63 de morti sunt puse impreuna, una langa alta, pe un banner negru de panza, agatat acum de copacii si stalpii din spatele altarului. Nu se afla alaturi de ceilalti, pe banner, semn ca toata lumea spera sa nu mai fie nevoiti sa mai treaca inca un nume pe lista si inca o poza in revista.

Intrarea de la Maternitatea Bucur este pazita zi de zi de catre un politist al Sectorului 4, insa acesta nu vrea sa dea prea multe explicatii: "Mergeti la sediul nostru si intrebati acolo. Cu greu si cu putine cuvinte, prezinta totusi ce a vazut el ca se intampla atunci cand sta de paza: "Mai vine lumea, mai aprinde cate o lumanare". 7 si intrarea in clubul groazei sunt si ele pazite de catre un echipaj de politie, dar pentru a se putea vorbi cu acestia, trebuie mai intai sa isi dea acordul paznicul barierei fabricii Pionierul. Domnul este, insa, scump la vorba, iese afara din ghereta doar atunci cand trebuie sa ridice bariera pentru o masina si "sub nicio forma" nu lasa un civil care sa nu lucreze acolo sa mearga la intrarea Clubului "Colectiv". Lumea merge la munca, la sala de forta sau la clubul de salsa, toate fiind deschise in continuare.

Intr-o zi de marti, ploioasa, aproape nimeni nu trece sa aprinda o lumanare la altar.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro