Sase lucruri de remarcat dupa alegerile legislative anticipate din Marea Britanie

Sase lucruri de remarcat dupa alegerile legislative anticipate din Marea Britanie

"Este o noua veste foarte proasta pentru (premierul scotian) Nicola Sturgeon si ambitia sa de a organiza al doila referendum" pe tema separarii Scotiei de Marea Britanie, spune pentru AFP Iain Begg, profesor al London School of Economics. Mesajul poate fi ca alegatorii isi doresc un Brexit mai "soft" decat cel preconizat de May, care pleda pentru iesirea din piata unica europeana si reluarea controlului la frontiere tarii sale pentru a limita imigratia, noteaza AFP. Rezultate La numararea voturilor in 649 din cele 650 de circumscriptii, conservatorii au obtinut 318 mandate - cu 12 mai putine ca in fostul Parlament - si nu mai pot obtine 326, pentru a detine controlul in Legislativ.

acum 76 luni (9 Jun 2017)

Sase lucruri sunt demne de remarcat dupa acest scrutin legislativ anticipat. Theresa May pierde pariul

Theresa May, care l-a succedat pe David Cameron la conducerea guvernului, este marea perdanta a acestor alegeri.

David Cameron a convocat un referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE pentru a-i reduce la tacere pe eurosceptici si a esuat. La randul ei, Theresa May a convocat alegeri legislative anticipate pentru a-si consolida pozitia in negocierile asupra iesirii tarii sale din UE si a pierdut majoritatea absoluta de care dispunea anterior in Parlament.

Daca David Cameron a demisionat, Theresa May a vizitat-o pe regina si a primit un nou mandat.

"Este o noua veste foarte proasta pentru (premierul scotian) Nicola Sturgeon si ambitia sa de a organiza al doila referendum" pe tema separarii Scotiei de Marea Britanie, spune pentru AFP Iain Begg, profesor al London School of Economics.

La randul ei, Nicola Sturgeon a tinut sa sublinieze ca va depune eforturi pentru a-i impiedica pe conservatori sa guverneze. Ukip dispare din Parlament

Euroscpeticii din Ukip aveau un ales in fostul Legislativ si urmeaza sa stea pe tusa in urmatorul mandat. Acest partid a pierdut mult din imagine dupa retragerea lui Nigel Farage de la conducerea sa si din cauza disputelor interne.

"Este clar ca Ukip necesita o noua concentrare si noi idei", a spus el, precizand ca a fost o "onoare" sa serveasca ca lider al formatiunii.

In opinia sa, Ukip a devenit victima a propriului sau succes, referindu-se la campania pentru iesirea Marii Britanii din UE. Un numar record de femei in noul Parlament

Un numar record de femei, 207, a intrat in Camera Comunelor, fata de 197 cate erau in legislativul precedent, relateaza BBC News.

Saizeci si sapte dintre parlamentarii conservatori (2... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro