Sase din zece romani au de platit rate la credite

Sase din zece romani au de platit rate la credite

Studiul prezentat arata ca 20% din populatia Romaniei are in acest moment obligatii restante, iar de cele mai multe ori, acestea sunt la facturile la energie ssau la plata ratelor pentru credite de consum.

acum 37 luni (16 Nov 2016)

Circa 60% dintre romani ramburseaza un imprumut, reiese din studiu, care mai arata ca mai mult de o jumatate dintre romani (56%) au luat un credit in ultimii trei ani.

Studiul prezentat arata ca 20% din populatia Romaniei are in acest moment obligatii restante, iar de cele mai multe ori, acestea sunt la facturile la energie ssau la plata ratelor pentru credite de consum. Atunci cand nu mai dispun de lichiditati si nu au bani pentru platile restante, romanii incearca cel mai des sa faca economii la cheltuielile curente, in cazul a 22% din respondenti.

De asemenea, in caz de nevoie, 20% dintre romanii chestionati s-ar adresa creditorilor, pentru a aobtine rate mai mici, iar 16% ar incerca sa foloiseasca propriile lor economii.

Respondentii tineri sunt mai predispusi decat persoanele din alte grupe de varsta sa apeleze la ajutorul familiei (18% din respondenti).

In Romania, cercetarea a fost implementata pe un esantion de 1.000 de persoane, internauti, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro