Sarmizegetusa Regia sub amenintarea naturii: blocuri din zidul capitalei Daciei s-au prabusit dupa ploile torentiale

Sarmizegetusa Regia sub amenintarea naturii: blocuri din zidul capitalei Daciei s-au prabusit dupa ploile torentiale

Peste 3.000 de turisti au ajuns in ultimele zile in Sarmizegetusa Regia, insa oamenii care au urcat in fosta capitala a Regatului Dac au avut si o surpriza mai putin placuta.

acum 81 luni (23 Jun 2016)

Peste 3.000 de turisti au ajuns in ultimele zile in Sarmizegetusa Regia, insa oamenii care au urcat in fosta capitala a Regatului Dac au avut si o surpriza mai putin placuta. Furtunile au provocat alunecarea terenului peste drumul de acces in Sarmizegetusa Regia, insa copacii si bolovanii care au acoperit soseaua au fost indepartati la scurt timp, a informat administratia monumentului UNESCO.

Si in luna aprilie, o furtuna violenta a dus la prabusirea mai multor fagi seculari peste structura zidurilor fostei capitale a Regatului Dac. Si celelalte cetati dacice din Muntii Orastiei se afla in situatii asemanatoare: in Luncani si Fetele Albe integritatea zidurilor vechilor asezari este afectata in mai multe locuri de natura, in timp ce in Costesti si Blidaru, nu doar natura, dar si turistii au contribuit la distrugeri. In acest sfarsit de saptamana, la Sarmizegetusa Regia sunt asteptati mii de turisti si datorita Sanzienelor, o sarbatoare arhaica a romanilor, cu semnificatii profunde. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro