Sarmale maramuresene cu pasat

Sarmale maramuresene cu pasat

Sarmale maramuresene cu pasat in loc de orez Pasatul este, de fapt, porumb macinat ceva mai mare decat faina de malai. Puneti costita afumata pe patul de varza, apoi asezati un rand de sarmale, urmat de un rand de carnati taiati felii si iar un rand de sarmale, pana cand deasupra va ramane un rand de sarmale, dupa cum noteaza mamebune.ro.

acum 69 luni (28 May 2015)

Sarmale maramuresene cu pasat in loc de orez

Pasatul este, de fapt, porumb macinat ceva mai mare decat faina de malai. Pe vremuri, in zona Maramuresului, gospodinele preparau sarmalele cu pasat in loc de orez, pentru ca orezul era destul de scump. Ingrediente pentru sarmale maramuresene cu pasat 1 varza murata 1 kg de carne tocata (amestec de porc si vita) 1 cana de orez 1 cana si jumatate de pasat (sau 300 de gr. de pasat, daca nu punem orez) 2 cepe 2 oua sare piper cimbru 2 carnati afumati 1 bucata costita afumata Sarmale maramuresene cu pasat. Mod de preparare:

Inainte de pregatirea sarmalelor, lasati pasatul la inmuiat in apa calda timp de 2 ore. Puneti costita afumata pe patul de varza, apoi asezati un rand de sarmale, urmat de un rand de carnati taiati felii si iar un rand de sarmale, pana cand deasupra va ramane un rand de sarmale, dupa cum noteaza mamebune.ro.

Turnati apa in oala pana la ultimul rand de sarmale, dar fara sa le acopere cu totul. Gospodinele din Maramures acopera sarmalele cu o farfurie asezata cu fundul in sus, iar peste ea pun o cana mare, plina ochi cu apa, pentru ca sarmalele sa fiarba mai bine. Totul se lasa la fiert timp de o ora si jumatate, pana cand compozitia este facuta bine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro