Sarkozy, din nou in prima linie a politicii franceze: a fost ales presedinte al partidului de dreapta UMP

Sarkozy, din nou in prima linie a politicii franceze: a fost ales presedinte al partidului de dreapta UMP

Mobilizarea lor exemplara este un raspuns foarte bun la cei doi ani de dispute interne si diviziuni", a scris Nicolas Sarkozy pe pagina sa de Facebook.

acum 112 luni (30 Nov 2014)

Astfel, dupa ce i-a invins pe contracandidatii sai, Bruno Le Maire si Herve Mariton, Nicolas Sarkozy a reusit sa devina presedinte al partidului UMP cu 64,5 la suta dintre voturi. Cu toate acestea, procentul este unul mai slab fata de prima sa alegere, din 2004, atunci cand a castigat cu un procent de 85%.

Analistii politici considera ca noua functie pe care Sarkozy a dobandit-o ii va oferi un atu important in alegerile pentru primarele din 2016. Un obiectiv pe termen lung al partidul UMP este sa-l invinga pe actualul presedinte francez, Francois Hollande, afectat de o scadere importanta a popularitatii in randul electoratului. Mobilizarea lor exemplara este un raspuns foarte bun la cei doi ani de dispute interne si diviziuni", a scris Nicolas Sarkozy pe pagina sa de Facebook.

In luna iulie, Sarkozy a fost arestat preventiv, intr-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenta, o masura fara precedent impotriva unui fost sef al statului francez. Anchetatorii il acuzau ca in timpul mandatului sau a incercat sa obtina informatii de la un magistrat de rang inalt despre o ancheta care-l viza, in schimbul promisiunii unei functii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro