Sarea previne deshidratarea atunci cand avem probleme cu stomacul. Care este dieta potrivita intr-o astfel de situatie

Sarea previne deshidratarea atunci cand avem probleme cu stomacul. Care este dieta potrivita intr-o astfel de situatie

Cand trebuie sa ne adresam medicului Daca ne deshidartam si varsam continuu Daca avem sange in varsaturi si temperatura ridicata Daca diareea nu trece in 3-4 zile Daca avem si alte probeleme de sanatate precum epilepsia, diabetul, probleme cu rinichii Sistemul imunitar este slabit dupa tratmentul chimioterapic Asteptam un copil

acum 82 luni (10 Jul 2017)

Deshidratarea este complicatia majora care apare in cazul deranjamentelor stomacale, astfel ca este important sa suplinim pierderea fluidelor printr-un aport suplimentar de lichide.

Totodata, alegerea alimentelor potrivite poate fi dificila intr-o astfel de situatie.

Bananele sunt usor de digerat, astfel ca trebuie incluse in dieta atunci cand avem stomacul suparat. Totodata, contin pectine - substante care compun fibrele alimentare solubile - si care domolesc simptomele deranjamenelor stomacale.

Orezul, puiul sau gelatina, precum si ouale bine gatite sunt alte optiuni, alaturi de legume si fructe insa nu proaspete, ci preparate termic.

Putem evita alte produse lactate atunci cand avem probleme gastrointestinale, insa iaurtul este bun.

Turmericul este un condiment care face minuni in problemele gastrointestinale.

Menta usureaza simptomele intestinului iritabil si ale indigestiei. Ceaiul de menta este, de asemenea, o alegere utila. Alte tipuri de infuzii utile sunt ceaiul de musetel si cel de chimen dulce. Infuzia de chimen dulce mai poate fi utila in cazul balonarilor, crampelor si a gazelor intestinale.

Painea prajita absoarbe toxinele din interiorul stomacului si combate bacteriile insa trebuie consumata cu moderatie intrucat prajirea intensa contine substante care pot dauna organismului.

Otetul de mere in combinatie cu mierea de albine - o lingura din fiecare intr-o cana cu apa fierbinte - este un alt remediu care usureaza crampele stomacale si gazele intestinale.

Cand trebuie sa ne adresam medicului

Daca ne deshidartam si varsam continuu

Daca avem sange in varsaturi si temperatura ridicata

Daca diareea nu trece in 3-4 zile

Daca avem si alte probeleme de sanatate precum epilepsia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro