Sarah Chang, una dintre cele mai bune violoniste din lume, vine la Constanta. "Fie ca-ti place Bach sau Lady Gaga, muzica este coloana sonora a vietii"

Sarah Chang, una dintre cele mai bune violoniste din lume, vine la Constanta.

"Sub semnul lui Ovidius" este evenimentul care va reuni in cadrul aceluiasi spectacol clasic una dintre cele mai titrate violoniste ale lumii, Sarah Chang, un mare maestru coregraf autohton, Horatiu Chereches si doua doua orchestre de renume: Orchestra Simfonica Bucuresti si Orchestra Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski".

acum 37 luni (19 Aug 2017)

"Sub semnul lui Ovidius" este evenimentul care va reuni in cadrul aceluiasi spectacol clasic una dintre cele mai titrate violoniste ale lumii, Sarah Chang, un mare maestru coregraf autohton, Horatiu Chereches si doua doua orchestre de renume: Orchestra Simfonica Bucuresti si Orchestra Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski". Totul se va intampla in serile de 26 si 27 august, incepand cu ora 20.30 in Piata Ovidiu din Constanta.

Organizatorii, Filiala Asociatiei Difuzorilor si Editorilor-Patronat al Cartii si Primaria Municipiului Constanta, deschid astfel seria evenimentelor ce marcheaza 2000 de ani de la moartea poetului latin Publius Ovidius Naso.

Intrarea la spectacol este libera, publicul asistand si la focuri de artificii si, in premiera, mapare 3D a Muzeului de Istorie si Arheologie din Constanta.

Sarah Chang canta de la varsta de 5 ani, iar la 8 ani a debutat interpretand Concertul nr. Are o cariera de peste trei decenii, multiple premii, a cantat cu cele mai importante orchestre din intreaga lume, este in Top 20 Newsweek Magazine's "Women and Leadership, 20 Powerful Women Take Charge", Young Global Leader for 2008 by the World Economic Forum, are un loc dedicat in Sprague Hall, Yale University, iar Harvard a numit-o "Distinguished Leadership in the Arts Award".

Artista canta pe o vioara Guarneri del Gesu (George Enescu si Nicolo Paganini au cantat tot pe acest tip de vioara), care a apartinut mentorului sau, Isaac Stern.

A mai cantat in Romania si in anul 2016, la Cluj si la Bucuresti. Cu acest prilej, Sarah Chang a declarat ca "muzica este cea mai sincera si universala forma de comunicare si are puterea de a-ti atinge sufletul si de a te purta intr-o calatorie emotionala. Fie ca iti place Bach, Bon Jovi, Beyonce sau Lady Gaga, muzica este coloana sonora a vietii, iar eu sunt onorata si recunoscatoare ca pot face ceea ce iubesc".

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro