Sapunul contaminat a fost retras din toate spitalele. Ministerul Sanatatii: "Vom da in judecata producatorul!"

Sapunul contaminat a fost retras din toate spitalele. Ministerul Sanatatii:

Produsul, folosit inclusiv in sala de operatie Ea a mai precizat ca produsul era folosit de personalul medico-sanitar, inclusiv de cel din salile de operatie - chirurgi, asistente de sala, medici anestezisti -, acestia din urma trebuind, conform indicatiilor de folosire a sapunului, sa il aplice de doua ori pe maini, inainte sa isi puna manusile din latex. Pe aceeasi tema: Doi pacienti de la Spitalul Elias au fost infectati, cu risc de soc septic, de la sapunul lichid folosit de angajati Doi pacienti internati la Spitalul Elias din Capitala s-au infectat, riscand sa intre in soc septic, din cauza unui sapun lichid, folosit de personalul unitatii, care era contaminat masiv, produsul fiind retras de la utilizare.

acum 56 luni (3 Oct 2014)

"In problema dezinfectantului a fost vorba de trei spitale. A fost descoperita de Spitalul Elias, ei au identificat problema, au anuntat Directia de Sanatate Publica si Institutul de Sanatate Publica, ce au recoltat probele imediat ce s-a constatat acest fapt si a fost interzisa acea substanta, a fost anuntat producatorul si a fost retras din orice unitate sanitara din Romania", a declarat Nicolae Banicioiu, seful de la Sanatate.

Sapun contaminat in alte doua spitale din tara

Celelalte doua unitati sanitare unde a fost gasit sapun contaminat sunt Institutul de Boli Cardiovasculare din Targu Mures si Spitalul de Urgenta Focsani, insa aici nu au existat persoane care sa fi fost afectate de bacterie, a precizat Banicioiu.

Potrivit acestuia, atat copilul cat si bolnavul de cancer care au fost infectati la Spitalul Elias din Capitala sunt monitorizati."Noi speram sa nu fie mai mult decat cele doua persoane identificate in momentul de fata. Ancheta a fost inceputa si tocmai de aceea directiile de sanatate publica au actionat si au retras imediat produsul, care a fost achizitionat prin proceduri asa cum prevede legislatia", a explicat ministrul Sanatatii, adaugand ca producatorul sapunului lichid va plati.

Doi pacienti internati la Spitalul Elias din Capitala s-au infectat, riscand sa intre in soc septic, din cauza unui sapun lichid, folosit de personalul unitatii, care era contaminat masiv, produsul fiind retras de la utilizare. Suspiciunea de infectie cu bacteria Serratia a fost identificata pe 30 iulie la un copil nascut prematur si la un bolnav de cancer, ambii avand imunitate scazuta. Fireste ca ne-am dus cu gandul la sapunul dezinfectant, sapun lichid, pe care il avem in dotare din martie 2014, casigator la licitatia pentru materiale de dezinfectie", a spus directorul medical de la Spitalul Elias, Dana Safta.

Produsul, folosit inclusiv in sala de operatie

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro