Sapte tendinte pe piata rezidentiala in 2017. Programul Prima Casa pierde teren, iar apartamentele noi au depasit preturile apartamentelor vechi

Sapte tendinte pe piata rezidentiala in 2017. Programul Prima Casa pierde teren, iar apartamentele noi au depasit preturile apartamentelor vechi

Reprezentantii New Residence, proiect dezvoltat de fondul de investitii British Romanian Investment Partnership (BRIP), subliniaza sapte tendinte ce vor caracteriza piata rezidentiala in acest an, oferind o perspectiva asupra modului in care se va dezvolta aceasta in perioda urmatoare. Interesul pentru calitate este tot mai ridicat Potrivit reprezentantilor New Residence, persoanele interesate de achizitionarea unei locuinte noi au devenit mult mai preocupate de calitatea imobilului, de la materialele de constructie, pana la facilitatile incluse.

acum 83 luni (6 Jun 2017)

Reprezentantii New Residence, proiect dezvoltat de fondul de investitii British Romanian Investment Partnership (BRIP), subliniaza sapte tendinte ce vor caracteriza piata rezidentiala in acest an, oferind o perspectiva asupra modului in care se va dezvolta aceasta in perioda urmatoare.

Normalizarea pietei rezidentiale

Dezvoltatorii New Residence sunt de parere ca piata rezidentiala din capitala urmeaza o tendinta de normalizare, cu cresteri constante anuale, intre 5% si 7%. Cresterea pietei nu suplineste insa si deficitul de locuinte, ca urmare a unei cereri ridicate, fapt pentru care va fi nevoie de investitii masive si in anii urmatori.

Interesul pentru calitate este tot mai ridicat

Potrivit reprezentantilor New Residence, persoanele interesate de achizitionarea unei locuinte noi au devenit mult mai preocupate de calitatea imobilului, de la materialele de constructie, pana la facilitatile incluse.

Un stil de viata integrat

Alegerea unei locuinte tine cont de foarte multe criterii, insa, perspectiva generala este aceea ca romanii sunt tot mai interesati ca noua locuinta sa le ofere accesul rapid la o serie de facilitati, care le usureaza si simplifica viata. Astfel, de la spatii comerciale, scoli si spatii verzi situate in proximitatea casei, la locuri de parcare si mijloace de transport in comun cat mai aproape de noua locuinta, toate au devenit elemente esentiale, pe care romanii le iau in calcul atunci cand decid sa se mute in casa noua.

Tendinta de a reinvesti

In ultimii ani, achizitionarea unui apartament nu se realizeaza neaparat ca urmare a nevoii unei locuinte, ci, asa cum aduc in atentie reprezentantii New Residence, acesta a devenit o modalitate de a reinvesti, prin inchiriere.

Programul Prima Casa pierde teren

Desi programul Prima Casa este... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro