Sapte semne care prevestesc despartirea unui cuplu. "Ne indragostim de ceea ce ne dorim sa fie partenerul"

Sapte semne care prevestesc despartirea unui cuplu.

"Deseori, ne indragostim de ceea ce ne dorim a fi celalalt, nu de ceea ce este partenerul cu adevarat. Dispretul, manifestat prin limbajul verbal si non-verbal, indreptat spre partener este modalitatea prin care se manifesta lipsa de respect si responsbilitate, demonstrand mereu ca, cel care dispretuieste nu e de vina, toata vina este a celui dispretuit.

acum 37 luni (8 Mar 2017)

Niciun cuplu nu se formeaza pentru a se destrama. Ceea ce impiedica longevitatea cuplului sunt motivele si asteptarile care se nasc la inceputul relatiei, spun specialistii. Tocmai acesti pasi gresiti facuti inca de la inceputul relatiei pot duce in timp, la rupturi. "Deseori, ne indragostim de ceea ce ne dorim a fi celalalt, nu de ceea ce este partenerul cu adevarat. Dupa ce se formeaza cuplul, incepem sa partenerul pentru a-l forma imaginii de care ne-am indragostit. Te asculta, dar nu te mai aude, cautand in mintea lui/ei metode de "aparare", discutia devenind acuzatoare si cu tente agresive. Nu-si mai doreste iesiri/concedii in doi, ci se asigura ca mai este cel putin un cuplu prezent. Cearta este din ce in ce mai prezenta in cuplu. Conflicte de idei exista in cupluri, diferenta o face modul in care se nasc si/sau se alimenteaza aceste conflicte. Dispretul, manifestat prin limbajul verbal si non-verbal, indreptat spre partener este modalitatea prin care se manifesta lipsa de respect si responsbilitate, demonstrand mereu ca, cel care dispretuieste nu e de vina, toata vina este a celui dispretuit. Este inchis si distant, ridicand "zidul" emotional (deseori barbatii fac asta), evitand orice analiza, despicarea firului discutiilor, inchizand canalul comunicarii brutal si brusc. Amana discutiile, te ignora, refuzaorice forma de cooperare. In prezenta partenerului/partenerei, corpul somatizeaza: agitatie, dureri de cap, creste pulsul, uneori senzatia de greata/voma, negativitate sporita ce poate uce la reactii agresive din partea ta.

Va mai recomandam: "Manual" de comportament in cuplu. Care este solutia pentru a evita fara gres certurile distructive Cuvintele dor? Care este adevarul despre puterea vorbelor pe care le rostim ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro