Sapte retete simple pe baza de cartofi, de la galuste cu bulion pana la omleta

Sapte retete simple pe baza de cartofi, de la galuste cu bulion pana la omleta

In cratita se adauga apoi si putina zeama de carne sau apa, si se lasa la fiert, pana cand se fragezesc cartofii. Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de carne. Se face un sos de rosii astfel: se prajeste o ceapa tocata marunt in putina untura sau ulei, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se moaie. Se unge o cratita cu untura sau unt, se presara pesmet si se intinde un strat de piure de cartofi.

acum 80 luni (7 Apr 2016)

"Adevarul" va propune mai multe retete traditionale pe baza de cartofi inspirate din "Cartea de bucate" a Sandei Marin, volum publicat de Editura Tehnica si considerat pe vremea bunicilor o adevarata biblie gastronomica. Mod de preparare: Se unge cu unt o cratita ce poate fi data la cuptor. Se asaza un rand de cartofi fierti, taiati felii subtiri si se presara branza rasa. Deasupra se asaza un rand de macaroane fierte in apa cu sare, scurse si amestecate cu o lingura de unt si branza, apoi un rand de cartofi si branza. Se toarna un sos de rosii potrivit din sare si piper, si se dau la cuptor. Mod de preparare:

Se curata si se spala cartofii. Se adauga ouale, sare, piper, marar tocat, si se amesteca. Mod de preparare: Se curata cartofii cruzi, se taie in doua, in lat. Pentru umplutura se foloseste branza de vaca (se poate adauga si putina branza de oi), doua oua, sare si faina. Cartofii umpluti se asaza intr-o cratita cu unt fierbine si se lasa sa se rumeneasca putin. In cratita se adauga apoi si putina zeama de carne sau apa, si se lasa la fiert, pana cand se fragezesc cartofii. Inainte de a servi se adauga cateva linguri de smantana. Mod de pregatire:

Se spala si se pun la fiert. In momentul in care au fiert se curata si se dau prin masina de tocat carne. Se fac chiftele si se prajesc in ulei fierbinte. Galuste de cartofi cu sos de rosii Ingrediente: 500 g cartofi, 2 linguri faina, sare, piper, 1 ceapa, 1 linguria untura, 500 g rosii sau 1 lingura bulion, 1 lingura branza rasa. Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de carne. Se adauga faina pana cand se intareste aluatul. Se fac cu mana data prin faina mici carnaciori, de grosimea degetului, si se fierb in apa cu sare. Se face un sos de rosii astfel: se prajeste o ceapa tocata marunt in putina untura sau ulei, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se moaie. Se adauga cate putin bulion si se potriveste de sare. Se scurg galustele, se asaza pe farfurie,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro