Sapte beneficii terapeutice ale cartilor de colorat pentru adulti | Cu romanul la psiholog

Sapte beneficii terapeutice ale cartilor de colorat pentru adulti | Cu romanul la psiholog

Cartile de colorat au devenit cele mai recente tendinte si, spre deosebire de alte capricii, acestea sunt cu adevarat folositoare pentru ca indeparteaza stresul si anxietatea. Ca hobby sau ca parte a unei terapii, coloratul este o activate la indemana oricui si are multe beneficii Unul dintre primii oameni de stiinta care au studiat beneficiile terapeutice ale coloratului pentru adulti a fost Carl Jung.

acum 88 luni (23 May 2016)

Cartile de colorat au devenit cele mai recente tendinte si, spre deosebire de alte capricii, acestea sunt cu adevarat folositoare pentru ca indeparteaza stresul si anxietatea. Ca hobby sau ca parte a unei terapii, coloratul este o activate la indemana oricui si are multe beneficii

Unul dintre primii oameni de stiinta care au studiat beneficiile terapeutice ale coloratului pentru adulti a fost Carl Jung. El a studiat colorarea mandalelor inca din prima jumatate a secolului al XX-lea, acesta folosind mandalele (forme ce contineau cercuri concentrice si modele geometrice in ele) pentru pacientii sai, iar in timp a constatat ca aceasta activitate i-a ajutat pe pacientii sai sa devina mai calmi si mai relaxati.

Cartile de colorat pentru adulti ajuta in mod clar in mai multe scopuri, care sunt benefice. Ele pot fi folosite in scop terapeutic, de relaxare, de calmare, de rezolvare a problemelor si de organizare. Ajuta la stimularea simultana a celor doua emisfere cerebrale

Coloratul implica logica si creativitatea. Pe de alta parte, atunci cand vom alege sa amestecam si sa potrivim culorile, vom activa latura creativa a creierului. Acest lucru ajuta la includerea ambelor zone ale cortexului cerebral care controleaza si ajuta la coordonarea abilitatilor motorii fine. Citeste si:

+LACOMIA inumana a unor PATRONI si CORUPTIA din INSTITUTIILE statului au ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro