Sanzienele, leac pentru bolile sistemului nervos

Sanzienele, leac pentru bolile sistemului nervos

Perioada de inflorire incepe odata cu solstitiul de vara, in apropiere de Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, sarbatoare numita si Dragaica, de unde vine si denumirea populara a plantei. Se recomanda maceratul, preparat din 2 lingurite de pulbere de sanziene, lasate la inmuiat peste noapte intr-o jumatate de cana cu apa, dupa care se filtreaza.

acum 61 luni (15 Aug 2017)

Se remarca prin florile de dimensiuni mici, de culoare galbuie-aurie, dar cu un miros foarte placut si cu gust amar. Perioada de inflorire incepe odata cu solstitiul de vara, in apropiere de Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, sarbatoare numita si Dragaica, de unde vine si denumirea populara a plantei. In scop terapeutic sunt utilizate florile si rareori frunzele, datorita continutului de substante active importante precum uleiuri volatile, tanini, glucide, saponine si cumarina.

Regleaza glanda tiroida

Ceaiul de flori de sanziene este recomandat in tratarea si diminuarea nodulilor tiroidieni si in normalizarea activitatii glandei tiroide. Are efect sedativ usor, antispastic, diuretic, depurativ, antireumatic, laxativ si usor afrodisiac, fiind de folos si in cazul afectiunilor aparatului urinar, dar si in tulburarile de somn asociate cu menopauza. Cel mai eficient remediu este cel preparat la rece, dintr-o lingura de flori de sanziene la 250 ml de apa, care se lasa 6-8 ore la temperatura camerei.

Protejeaza si curata rinichii

Sanzienele sunt de folos in tratarea bolilor de rinichi, facandu-i sa functioneze normal, cat si in afectiunile splinei, ficatului si pancreasului. Se recomanda maceratul, preparat din 2 lingurite de pulbere de sanziene, lasate la inmuiat peste noapte intr-o jumatate de cana cu apa, dupa care se filtreaza. Se bea inainte de micul dejun, cu 30 de minute inainte, cu inghitituri mici. Se pune 1 lingura la 250 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat 3 minute.

Recomandate in bolile sistemului nervos

S-a dovedit ca ceaiul de sanziene macerat la rece are efect sedativ si este extrem de eficient in cazul bolilor sistemului nervos. Planta mai poate fi de folos si femeilor aflate la menopauza, cat si celor care au tulburari de somn. Maceratul se obtine dintr-o lingura de planta uscata, care se lasa 6-8 ore intr-o cana cu apa, la temperatura camerei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro