Santierele de drumuri si autostrazi, la control. Seful CNADNR si-a pus mainile-n cap: lucrari intarziate, prea putini muncitori... urmeaza sanctiuni

Santierele de drumuri si autostrazi, la control. Seful CNADNR si-a pus mainile-n cap: lucrari intarziate, prea putini muncitori... urmeaza sanctiuni

L-am sunat pe directorul regional si i-am dat dispozitie ca de luni, impreuna cu cei responsabili pentru lucrarile de pe DN 76 sa fie pe santiere pentru supravegherea lucrarilor. Stiu ca toata lumea da vina pe noi, cei de la CNADNR, dar este inadmisibil ca de acum o luna, cand am vizitat santierele si cand constructorii s-au angajat sa lucreze la capacitate maxima, acum sa constat ca am ramas la acelasi stadiu.

acum 104 luni (1 Jul 2015)

Fisuri pe autostrada Orastie-Sibiu

Pe santierul Autostrazii Orastie-Sibiu, lotul 3, zona Aciliu, sunt binecunoscute defectele (fisurile) pe acest tronosn.

"Cu toate ca se stia ca astazi voi fi aici, pe santierul de la Aciliu, nu am reusit sa ma intalnesc cu nici un reprezentant al constructorului.

Acest lucru e o noua amanare, lucru inacceptabil, luand in considerare nivelul mare de trefic pe acest tronson de autostrada si necesitatea asigurarii sigurantei circulatiei in aceasta zona", a declarat Narcis Stefan Neaga, directorul general al CNADNR SA.

Din primele investigatii de la fata locului rezulta ca fisura nu este datorata alunecarilor de teren, ci doar problemelor nerezolvate, cum ar fi drenurile infundate.

Este inadmisibil ca de la apartitia fisurilor pana in prezent constructorul sa nu cerceteze si sa nu gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor.

In aceste conditii, astazi am hotarat sa remediem imediat fisura de 20 de metri, urmand ca decontul acestei lucrari sa se faca din banii constructorului. In acelasi timp le vom solicita, ca ultimatum, printr-o scrisoare oficiala, un plan de masuri concret si realist de rezolvare a tuturor problemelor aparute pe acest tronson.

Consider ca am dat dovada de intelegere pana acum, dar responsabilitatea fata de realizarea acestui proiect ne determina sa actionam ferm, si sa nu mai ingaduim tergiversari si solutii precare. Vizita neanuntata pe santierele de pe DN 76, Deva-Oradea

"Pe primele doua tronsoane pe care lucreaza firmele Selina si Porr am intalnit doar 8 muncitori.

Pe tronsonul urmator gestionat de Viales n-am intalnit niciun muncitor, iar pe cel de-al patrulea unde lucreaza cei de la Construct Mod am numarat 18 prezente fizice, dar nu lucra nimeni. L-am sunat pe directorul regional si i-am dat dispozitie ca de luni, impreuna cu cei responsabili pentru lucrarile de pe DN 76 sa fie pe santiere pentr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro