Sanse la viata dupa o noua prelevare de organe. Ieseanul care a primit ficatul suna zilnic medicii si-i intreba: "Nu s-a gasit un donator"?

Sanse la viata dupa o noua prelevare de organe. Ieseanul care a primit ficatul suna zilnic medicii si-i intreba:

"S-a prelevat cordul, care a fost transplatat in cursul noptii de miercuri spre joi la Targu Mures la un primitor de 47 de ani care are o evolutie favorabila. Echipa de aici este pregatita din majoritatea punctelor de vedere, noi incercam sa ajutam, asa cum si noi am fost ajutati cand a inceput programul de transplant la Bucuresti", a declarat profesorul Irinel Popescu.

acum 38 luni (23 Sep 2016)

O echipa mixta formata din chirurgi romani si olandezi, sub coordonarea dr. Radu Zamfir de la Spitalul Universitar din Capitala, au efectuat miercuri la Spitalul din Moinesti, judetul Bacau, o prelevare complexa de organe.

Medicii ieseni, bucuresteni si olandezi au prelevat organele unei femei de 46 de ani aflata in moarte cerebrala dupa un anevrism rupt. Pentru prelevarea plamanilor, la Spitalul din Moinesti, a venit o echipa de specialisti din Olanda, dupa ce s-a dat alerta de donator prin Eurotranplant.

"S-a prelevat cordul, care a fost transplatat in cursul noptii de miercuri spre joi la Targu Mures la un primitor de 47 de ani care are o evolutie favorabila. Au fost prelevati plamanii de o echipa venita din Olanda, dupa ce s-a dat alerta de donator prin Eurotransplant. S-a prelevat ficatul si transplantul hepatic s-a facut la Iasi, in cursul noptii de miercuri spre joi.

Potrivit medicului, corneea prelevata a fost adusa in Clinica de Oftalmologie de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi pentru transplant. Parhon" din Iasi, altul fiind preluat de medicii din Bucuresti. "In plus, au fost prelevate tesuturi, os tendon, piele, care au fost duse la banca de tesuturi din Capitala", a mai precizat dr.

Conform profesorului iesean Carol Stanciu, pacientul care a primit ficatul prelevat se afla in supravegherea medicilor gastroenterologi de mai multi ani.

Transplantul hepatic a fost realizat de medici ieseni in colaborare cu colegi bucuresteni. Din echipa medicala a facut parte profesorul Irinel Popescu, seful transplantului hepatic de la Institutul Fundeni, profesorul Cristian Lupascu, coordonatorul transplantului hepatic de la Iasi si conf. Echipa de aici este pregatita din majoritatea punctelor de vedere, noi incercam sa ajutam, asa cum si noi am fost ajutati cand a inceput programul de transplant la Bucuresti", a declarat profesorul Irinel Popescu.

Potrivi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro