Sansa lui Jose Mourinho prin care isi poate salva sezonul. Totul despre finala Ligii Europa, de azi, de la Stockholm

Sansa lui Jose Mourinho prin care isi poate salva sezonul. Totul despre finala Ligii Europa, de azi, de la Stockholm

Finala Ligii Europa va avea loc in aceasta seara, ora 21.45 (Pro TV si Dolcesport) la Stockholm, si le va aduce fata in fata pe Manchester United si Ajax Amsterdam. Indiferent de rezultat, fanii lui United nu sunt deloc incantati de Mourinho, care a cheltuit sute de milioane de euro pe transferuri, si a cucerit in sezonul 2016-2017 doar Cupa Ligii Angliei.

acum 40 luni (24 May 2017)

Finala Ligii Europa va avea loc in aceasta seara, ora 21.45 (Pro TV si Dolcesport) la Stockholm, si le va aduce fata in fata pe Manchester United si Ajax Amsterdam. UEFA a anuntat ca nu exista niciun motiv ca partida sa fie amanata, din cauza atentatului de la Manchester, dar a recomandat organizatorilor sa sporeasca masurile de securitate. Totodata, fanii au fost rugati sa vina mai devreme la stadion, deoarece vor fi controale suplimentare la Friends Arena (50.000 de locuri), care va gazdui in premiera o finala de cupa europeana.

Din punct de vedere fotbalistic, Manchester United porneste ca favorita, avand in spate forta financiara, un lot cu nume sonore si un antrenor poreclit The Special One. El a terminat aceasta editie a Premier League pe locul 6, care nu-i permite accesul in Liga Campionilor, astfel ca singura sansa de a sta din toamna la masa bogatilor este sa castige Europa League. Indiferent de rezultat, fanii lui United nu sunt deloc incantati de Mourinho, care a cheltuit sute de milioane de euro pe transferuri, si a cucerit in sezonul 2016-2017 doar Cupa Ligii Angliei. Portughezul resimte presiunea asupra sa si inaintea finalei a declarat ca Ajax nu avea ce cauta in Liga Europa, din moment ce a fost eliminata din Liga Campionilor: "Ei sunt o echipa de Liga Campionilor. Cred ca o echipa nu ar trebui sa poata juca in doua competitii europene in acelasi sezon si cred ca ar trebui sa plece acasa daca nu se califica in grupele Ligii. Noi am ajuns in Europa League pentru ca am terminat sezonul trecut pe locul al cincilea si am luat startul in competitie inca de la inceput!"

Ibrahimovici lipseste

De partea celalta, Ajax revine intr-o finala de cupa europeana dupa 21 de ani. A fost echipa lui Van der Saar, Blind, Rijkaard, fratii De Boer, Kluivert sau Overmans, antrenati de Louis Van Gaal. Cele doua formatii au probleme destul de mari de efectiv. La United vor lipsi Ibrahimovici, Rojo, Shaw, Young (accidentati) si Bailly... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro