Sange peste Brexit: extremismul nationalist in actiune

Sange peste Brexit: extremismul nationalist in actiune

> Cu o precizare suplimentara, extrem de importanta: conform arhivelor obtinute de organizatia respectiva, Thomas Mair avea legaturi foarte stranse si "o istorie lunga cu nationalimul extremist" din SUA. Anchetatorii studiaza acum similaritatile intre situatia de acum (Mair a folosit, pentru a o ucide pe Jo Cox, un pistol si un cutit manufacturat artizanal) si ceea ce este indicat intr-o alta carte cumparata de Mair de la editura americana: "Improvised Munition Handbook" in care, in capitolul III (pag.125) se gasesc instructiuni detaliate privind construirea manufacturiera a unui "Pipe Pistol for .38 Caliber Ammunition", folosind componente care pot fi gasite in absolut orice magazin de materiale de fierarie, sanitare si chimicale.

acum 63 luni (17 Jun 2016)

>

Cu o precizare suplimentara, extrem de importanta: conform arhivelor obtinute de organizatia respectiva, Thomas Mair avea legaturi foarte stranse si "o istorie lunga cu nationalimul extremist" din SUA. Si mai precis, cu Alianta Nationala, cea mai puternica si mai influenta grupare neo-nazista din Statele Unite, in linia cea mai pura, dura si violenta motivata de filozofia "white supremacy".

Acest om, in varsta de 52 de ani, care locuia in zona rezidentiala Fieldhead Estate din Birstall, a trimis un cec postal in valoare de 620$ pentru a cumpara carti de la National Vanguard Books, editura detiunta de Alianta Nationala.

Anchetatorii studiaza acum similaritatile intre situatia de acum (Mair a folosit, pentru a o ucide pe Jo Cox, un pistol si un cutit manufacturat artizanal) si ceea ce este indicat intr-o alta carte cumparata de Mair de la editura americana: "Improvised Munition Handbook" in care, in capitolul III (pag.125) se gasesc instructiuni detaliate privind construirea manufacturiera a unui "Pipe Pistol for .38 Caliber Ammunition", folosind componente care pot fi gasite in absolut orice magazin de materiale de fierarie, sanitare si chimicale.

Ziaristii de la Daily Telegraph adauga si o alta informatie: Mair era abonat si la S.A.Patriot , o revista din Africa de Sud, publicata de White Rhino Club care se prezinta ca luptand impotriva "societatii multi-culturale" si "Islamului in expansiune".

"Improvised Munitiions Handbook", cartea cumparata de la Alianta Nationala, pagina de unde incep instructiunile pentru fabricarea manufacuriera a unui pistol.

(sursa: Southern Poverty Law Center)

Daca linia care-l leaga de organizatia americana si cea sud-africana ale "suprematiei albe" incepe sa fie acum din ce in ce mai documentata, o alta intrebare apare, direct legata de ceea ce martorii oculari afirma ca Meir a strigat in momentul atacului: Britain First! Un partid politic considerat a fi unu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro