Sanctiuni pentru Coreea de Nord, in valoare de un milliard de dolari, venit din exporturi

Consiliul de Securitate al ONU analizeaza un proiect de rezolutie care ar taia din venitul Coreii de Nord un miliard de dolari din exporturi, ca sanctiuni pentru programele balistic si nuclear ale acestei tari.

acum 51 luni (5 Aug 2017)

Consiliul de Securitate al ONU analizeaza un proiect de rezolutie care ar taia din venitul Coreii de Nord un miliard de dolari din exporturi, ca sanctiuni pentru programele balistic si nuclear ale acestei tari. In special, sunt vizate exporturile de carbunele, fier, plumb si fructe de mare.

Ansamblul noilor sanctiuni ar duce la privarea Coreei de Nord de un miliard de dolari venituri din exporturi, daca acestea sunt adoptate si respectate in mod real de toti membrii Natiunilor Unite. Exporturile aduc nord-coreenilor trei miliarde de dolari in fiecare an, din care Phenianul foloseste o mare parte pentru finantarea programelor interzise de ONU.

Rezolutia propusa de Washington prevede de asemenea interzicerea afacerilor intre companii straine si cele nord-coreene listate in rezolutia ONU, precum si stoparea oricarei investitii suplimentare ale companiilor ce au deja afaceri in derulare. Se interzice trimiterea de noi muncitori nord-coreeni in strainatate, o alta sursa de venit al regimului de la Phenian.

Dupa primul test nuclear nord-coreean din 2006, ONU a impus sase randuri de sanctiuni Coreii de Nord, dintre care doua anul trecut, mai severe decat precedentele. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro