Sanatatea din lactate: reduc tensiunea arteriala, intaresc masa osoasa si ne ajuta sa slabim

Sanatatea din lactate: reduc tensiunea arteriala, intaresc masa osoasa si ne ajuta sa slabim

Calciul din lapte este usor absorbit si utilizat in organism, motiv pentru care laptele si produsele lactate sunt fiabile, precum si surse economice de calciu, este de parere nutritionistul aradean Alexandra Olteanu. Consumul de lapte si produse lactate a fost, de asemenea, asociat cu un risc redus de a suferi un atac de cord", mai afirma medicul.

acum 102 luni (27 Nov 2015)

Calciul din lapte este usor absorbit si utilizat in organism, motiv pentru care laptele si produsele lactate sunt fiabile, precum si surse economice de calciu, este de parere nutritionistul aradean Alexandra Olteanu.

"Calciul din lapte, iaurt, si branza reprezinta o sursa semnificativa, insa cei mai multi oameni nu isi asigura o cantitate suficienta de calciu sau de vitamina D in fiecare zi. Se recomanda consumul a trei portii de lactate pe zi, ce poate astfel ajuta la construirea masei osoase, si care va duce la imbunatatirea sanatatii oaselor de-a lungul vietii.

O dieta bogata in fructe, legume si alimente lactate cu continut scazut de grasime, este la fel de eficienta ca unele medicamente in reducerea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arteriala.

"Produsele lactate contin calciu si alte elemente nutritive care ajuta dintii sa creasca si de asemenea, contribuie la pastrarea sanatoasa a lor. Stomatologii recomanda laptele si produsele lactate de baut ca singurele bauturi pe langa apa ce se pot consuma intre mese si sa nu dauneze danturii. O dieta care contine fructe si legume, pe langa produse lactate sarace in grasimi si sodiu ajuta la reducerea tensiunii arteriale (vezi dieta DASH recomandata de Societatea Americana pentru Sanatate). Consumul de lapte si produse lactate a fost, de asemenea, asociat cu un risc redus de a suferi un atac de cord", mai afirma medicul. Alexandra Olteanu mai spune ca, totusi, trebuie notate si cateva dezavantaje ale lactatelor: "In primul rand vorbim de continutul de grasimi saturate si colesterol in lactatele nedregesate, smantana, frisca sau branzeturi grase. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro