Sanatate neconventionala: consumati alge si fructe exotice

Reteta: paine cu alge Pentru a demonstra beneficiile acestor "superalimente", oamenii de stiinta danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse in aluatul de paine oferita unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat ca aportul de fibre era mai important si ca participantii consumau astfel cu 16,4% mai putina energie intr-o perioada de 24 de ore. Acest fruct, fiind sarac in sodiu, dar cu un nivel inalt al continutului de potasiu, are proprietati diuretice, fiind de un real folos in cazul celor care se lupta cu valori crescute ale tensiunii arteriale, potrivit site-ului nutrition-and-you.com, citat de Agerpres.

acum 58 luni (13 Dec 2015)

Algele, ca si alimentele la care sunt asociate, sunt benefice pentru sanatate. In cele mai multe cazuri, se obtin alimente mai gustoase si acest lucru poate reduce si riscul de boli cardiovasculare", a declarat dr. Ole Mouritsen, co-autor al unui studiu realizat de cercetatorii danezi, citat de Agerpres. Ei recomanda incorporarea a 5 grame de alge marine uscate in aluatul de pizza, in paine sau direct in faina utilizata pentru pregatirea acestor semipreparate.

Reteta: paine cu alge

Pentru a demonstra beneficiile acestor "superalimente", oamenii de stiinta danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse in aluatul de paine oferita unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat ca aportul de fibre era mai important si ca participantii consumau astfel cu 16,4% mai putina energie intr-o perioada de 24 de ore. Pe langa faptul ca algele au putine calorii si sunt bogate in iod, antioxidanti, fibre, acizi grasi polinesaturati si Omega 3, studiul arata ca au un continut de saruri de potasiu care nu creste tensiunea arteriala.

Bogat in vitamine

Un alt fruct deosebit de benefic pentru sanatate si sistemul imunitar este Kaki sau Persimmon. Este vorba despre un fruct exotic, delicios, cu un gust inconfundabil, denumit si "piersica japoneza", asemanator ca forma rosiei, iar ca textura piersicii si pepenelui galben, dar care se gaseste si in magazinele din Romania. Este fructul unui copac inalt de aproximativ 10 metri, care poarta numele Diospyros (semnificand in greaca antica "fructul divin" sau "hrana lui Zeus") si care face parte din familia Ebenaceae. Acest fruct are marimea unei piersici medii si o culoare ale carei nuante pornesc de la galben pana la portocaliu inchis. Coaja este tare si lucioasa, iar pulpa este astringenta cand este verde, iar cand este coapta - dulce si moale. minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este mai bogat in potasiu decat banana, iar studiile au ar... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro