Samsung accepta sa plateaca DAUNE de 528 milioane USD catre Apple. Vezi motivul disputei

Samsung accepta sa plateasca Apple despagubiri de 548 milioane de dolari, dupa cinci ani de procese intre cele doua companii, informeaza Mediafax. In urma mai multor apeluri, suma a fost redusa la 930 de milioane de dolari, iar in mai 2015 la 548 de milioane de dolari.

acum 63 luni (4 Dec 2015)

Samsung accepta sa plateasca Apple despagubiri de 548 milioane de dolari, dupa cinci ani de procese intre cele doua companii, informeaza Mediafax. Conform acesteia, Samsung va face plata pana pe 14 decembrie, daca va primi o factura din partea Apple inainte de acest weekend.

Dupa ani de procese si apeluri, incasarea a peste jumatate de miliard de dolari este o victorie semnificativa pentru Apple. Dar, chiar daca Samsung pare sa capituleze, in comunicat se arata ca grupul sud-coreean continua sa isi rezerve dreptul sa obtina rambursarea banilor de la Apple, relateaza portalul The Verge. Un an mai tarziu, decizia justitiei a fost in favoarea Apple, considerand ca Samsung a incalcat brevetele Apple pentru functii precum tap-to-zoom si gesturile multitouch.

Apple a cerut despagubiri de 2,5 miliarde de dolari, dar a primit dreptul doar pentru 1 miliard de dolari. In urma mai multor apeluri, suma a fost redusa la 930 de milioane de dolari, iar in mai 2015 la 548 de milioane de dolari.

In comunicatul de vineri, Samsung isi rezerva insa dreptul sa ceara banii inapoi in procese viitoare. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro