Samaro, bautura romaneasca din nuci verzi care concureaza cu tariile nemtesti
Noi, cu distileriile Bran, suntem la a treia generatie de producatori de bauturi spirtoase si aveam de mult bautura din nuci verzi, similara tariei nemtesti, in gama noastra de produse, dar nu era pregatita sa iasa pe piata si sa concureze cu bauturile de import, asa ca in ultimii doi ani, am muncit mai acerb la acest capitol, am definit gustul ei si forma de prezentare si de la 1 mai, am lansat Samaro in cele mai exclusiviste locatii", afirma Daniel Bran, membru al familiei Bran, cea care detine distileriile care produc Samaro. "Oriunde te duci in lume, la restaurante, observi ca e moda asta: branza de oaie de la o ferma din muntii apropiati, carne de animal crescut la o ferma ecologica de la cativa kilometrii departare, si toata lumea cauta sa scoata in evidenta in fata altora ceva ce e de acolo, de-al locului.
Dar daca la partea de productie stam bine, in ceea ce priveste marketingul si expansiunea pietei, sunt putini cei care fac pasul inainte, depasind simpla traditie de a produce palinca sau tuica. Indiferent de clubul pe care l-ai alege, din Satu Mare pana pe litoral, bauturile tari care ti se servesc la bar sunt in proportie de 99% din import.
Totusi, un brand 100% romanesc are curajul sa intre in aceasta lume si sa isi caute locul pe piata printre colosi precum cei de la Jagermaister. Reteta bauturii Samaro a luat nastere acum aproximativ zece ani, dar a fost nevoie de munca intensa in ultimii doi ani pentru a fi adusa la forma actuala, gata de a fi servita in cluburi, o bautura fina si cu o forma de prezentare atractiva. Noi, cu distileriile Bran, suntem la a treia generatie de producatori de bauturi spirtoase si aveam de mult bautura din nuci verzi, similara tariei nemtesti, in gama noastra de produse, dar nu era pregatita sa iasa pe piata si sa concureze cu bauturile de import, asa ca in ultimii doi ani, am muncit mai acerb la acest capitol, am definit gustul ei si forma de prezentare si de la 1 mai, am lansat Samaro in cele mai exclusiviste locatii", afirma Daniel Bran, membru al familiei Bran, cea care detine distileriile care produc Samaro.
E simplu sa ne dam seama de unde vine numele bauturii: Samaro este format din primele silabe ale cuvintelor "Satu Mare Romania", din dorinta de a scoate in evidenta faptul ca si pe plan local se pot produce bauturi competitive.
"Oriunde te duci in lume, la restaurante, observi ca e moda asta: branza de oaie de la o ferma din muntii apropiati, carne de animal crescut la o ferma ecologica de la cativa kilometrii departare, si toata lumea cauta sa scoata in evidenta in fata altora ceva ce e de acolo, de-al locului. Am introdus si palinca, alaturi de Samaro in cluburi, iar aici luptam sa schimbam o mentalitate: ca palinca nu se bea doar cand tai porcul sau la alte evenimente traditionale, ci se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro