Salvatorul copiilor saraci: un politist antreneaza gratuit tineri din care scoate campioni la arte martiale

Salvatorul copiilor saraci: un politist antreneaza gratuit tineri din care scoate campioni la arte martiale

Dumitru Musat are 43 de ani si este de fel din Bucuresti. "Noi luam medalii pe banda rulanta si ne antrenam pe ciment, dar cu ajutorul oamenilor de suflet si a Federatiei de Kempo si Sambo am reusit sa avem de toate. Le spun mereu sa se fereasca de probleme pentru ca este extrem de usor sa iti faci probleme, dar foarte greu sa le rezolvi", explica politistul care se lupta cu infractorii in viata de zi cu zi. Le mai spun sa nu fie tentati sa se apuce de fumat, de baut, de drogat, de fugit de acasa", mai spune antrenorul.

acum 24 luni (22 Apr 2018)

Dumitru Musat are 43 de ani si este de fel din Bucuresti. A vrut sa se retraga la tara si a decis sa isi cumpere un teren in Tartasesti, acolo unde si-a construit o casa. Primaria ne-a pus la dispozitie sala de sport din localitate, dupa aceea am fost la scoli si am vorbit cu parintii si am strans vreo 40 de copii. Trezindu-se brusc cu zeci de copii pe cap, avand cuvantul dat ca ii va antrena, Dumitru s-a apucat de treaba. Am in jur de 50 de copii care vin constant la sala. Mai nou, la rugamintile Primariei, ma ocup si de echipa de fotbal din localitate si avem cam 100 de sportivi adunati in club. Campionii se antrenau pe ciment Pana sa primeasca saltele si sa le asigure echipamentele necesare cu ajutorul sponsorilor, politistul se antrena cu cei mici pe ciment.

"Noi luam medalii pe banda rulanta si ne antrenam pe ciment, dar cu ajutorul oamenilor de suflet si a Federatiei de Kempo si Sambo am reusit sa avem de toate. A venit langa mine un maestru emerit, fost antrenor al lotului national vreo 30 de ani - Simion Popescu si profit de experienta dansului", spune el. Unul dintre cele mai bune exemple este Florina Grigore, o fata de 14 ani care a fost abandonata de parinti la doar 4 ani, dar care n-a renuntat la lupta si a ajuns una din cele mai medaliate romance. Este crescuta de niste rude si acum este campiona nationala la arte martiale, face naveta la o scoala din Bucuresti si este cea mai buna la invatatura. Multora dintre copii politistul Musat a reusit sa le dea speranta zilei de maine, a reusit sa ii inspire in cariera si sa le deschida noi orizonturi.

"Pe unii dintre ei i-am indemnat sa mearga sa isi termine liceul, pentru ca am multi de clasa a VIII-a si i-am trimis la Liceul Mircea Eliade, sa faca studii, sa faca specializarea pe judo. Le-am spus ca ii ajut cu tot ce tine de mine, sa ii promovez, sa le arat drumul in viata. Vreau sa spun ca atunci cand era urat afara si era zapada mare, ei ma sunau sa mergem la sala. Sunt copii de la mama natura... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro