"Salvarea lui Dan Sova", o telenovela in reluare

Conducerea Senatului a anuntat ieri, prin vocea lui Calin Popescu Tariceanu, ca a decis ca senatorii sa reia votul in privinta cererii DNA de retinere si arestare a senatorului PSD Dan Sova, salvat de arest in baza unui articol declarat neconstitutional. Astfel, dupa ce Comisia juridica a venit cu doua propuneri in fata presedintelui Senatului, una de reluare a votului, din partea PSD si o alta, a PNL, de adoptare a unui proiect de Hotarare prin care sa se incuviinteze arestarea lui Sova pe baza votului deja dat in martie, Tariceanu a ales varianta PSD.

acum 112 luni (27 May 2015)

Conducerea Senatului a anuntat ieri, prin vocea lui Calin Popescu Tariceanu, ca a decis ca senatorii sa reia votul in privinta cererii DNA de retinere si arestare a senatorului PSD Dan Sova, salvat de arest in baza unui articol declarat neconstitutional. Atunci, votul a fost in defavoarea lui Sova (79 pentru arestare, 67 "impotriva" si cinci abtineri), insa PSD a invocat atunci faptul ca nu a fost majoritate absoluta, adica majoritatea rezultata din numarul total al senatorilor, nu al celor prezenti. Raspunsul, redactat sub forma unui proiect de Hotarare prin care s-ar putea respinge sau incuviinta cererea procurorilor, are insa rol consultativ, iar decizia finala apartine plenului Senatului, unde PSD are majoritate si, odata mobilizat, l-ar putea salva fara probleme pe Dan Sova.

De altfel, Tariceanu a spus clar ca, indiferent daca senatorii juristi ajung la o concluzie, plenul Senatului urmeaza sa transeze oricum cazul Sova. Daca Comisia nu ajunge la nicio propunere, pentru ca nu pot sa intruneasca votul majoritar, atunci in plen incep discutiile, vin propunerile din partea liderilor grupurilor parlamentare sau a celorlalti senatori si se supun acelea la vot", a declarat Tariceanu.

Haos la Comisia juridica

Declaratiile lui Tariceanu, potrivit carora plenul Senatului va decide calea de urmat in cazul lui Dan Sova chiar fara ca senatorii juristi sa prezinte un proiect de Hotarare, nu a fost intamplatoare. Comisia juridica s-a incurcat ieri, cand ar fi trebuit sa prezinte un punct de vedere catre conducerea Senatului, pe baza caruia s-ar fi stabilit calea de urmat. Rezultatul a fost de patru voturi favorabile propunerii lui Chelaru, venite de la membrii PSD, trei "impotriva" de la PNL si o abtinere surprinzatoare a senatoarei UNPR Ruxandra Jipa, care pana acum a votat mereu alaturi de PSD. Lipsa senatorului UDMR Pataki Csaba i-a incurcat serios pe senatori, care nici macar nu si-au dat seama ca nu s-a intrunit majoritat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro