Salvamont: Risc crescut de avalansa, ninsori si vizibilitate scazuta in toate masivele montane

Salvamont: Risc crescut de avalansa, ninsori si vizibilitate scazuta in toate masivele montane

Stratul de zapada este extrem de instabil, in multe zone riscul producerii de avalanse fiind de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci.

acum 34 luni (24 Mar 2018)

Stratul de zapada este extrem de instabil, in multe zone riscul producerii de avalanse fiind de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci. Doritorii de drumetii montane nu trebuie sa renunte la echipamentul de iarna si sa solicite informatii echipelor Salvamont privind nivelul riscului de producere a avalanselor si starea traseelor pe care doresc sa le abordeze", spun salvamontistii.

In multe masive, riscul producerii de avalanse este de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci, insemnand "risc mare".

Echipele Salvamont sunt singurele structuri care detin competenta legala, personal pregatit profesional si atestat pentru a interveni in solutionarea accidentelor montane si pot fi alertate prin sistemul unic de urgenta 112 si prin intermediul Dispeceratului National Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicatia SALVAMONT pentru telefoanele mobile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro