Salonul de Carte de la Paris. Macron nu a vizitat standul Rusiei, din solidaritate cu britanicii. Scriitoarea Ludmila Ulitkaia:"Nu am depins niciodata de putere"

Salonul de Carte de la Paris. Macron nu a vizitat standul Rusiei, din solidaritate cu britanicii. Scriitoarea Ludmila Ulitkaia:

"Am avut impresia, avand in vedere ceea ce s-a intamplat in ultimele luni, ca presedintele Macron nu a fost cel mai rau prieten al Rusiei...ca el a fost mai putin influentat de aceasta isterie care domneste in mass-media occidentala atunci cand vine vorba de Rusia", a mai declarat vaduva lui Soljenitin, citata de france24.

acum 31 luni (18 Mar 2018)

Reactia presedintelui francez a venit ca urmare a faptului ca Franta, solidarizandu-se cu Marea Britanie, considera ca, in cazul otravirii fostului spion GRU Serghei Skripal, pe 4 martie, la Salisbury, Rusia este vinovata. "Nu am depins niciodata de putere, nu mi-a dat cadouri, nu ii datorez nimic", a declarat Ludmila Ulitkaia, citata de france24, adaugand ca nu va vota duminica. Gestul lui Macron, un dus cu apa rece Natalia Turine, director al librariei Globe, cea mai mare librarie dedicata literaturii ruse, dar si director al Louison Editions, a editura specializata in literatura rusa contemporana, a explicat ca boicotul lui Macron a avut, asupra sa, efectul unui dus cu apa rece, explicand ca o astfel de decizie are un impact direct asupra investitiilor sale. "Ati facut din cultura un punct forte al proiectului dumneavoastra, dar infruntata cu absenta dumneavoastra de la standul Rusiei de la Salonul de la Paris, mi-ati livrat un mesaj complet diferit", mai scrie Turine in scrisoarea sa. De asemenea, Eugene Reznichenko, director executiv al Insitutului Perevod, responsabil pentru traducerea operelor rusesti in intreaga lume, a declarat ca "suntem dezolati, nu ofensati,ci dezolati, pentru ca eram pregatiti pentru aceasta intalnire, asa cum isi tine maratonistul respiratia in ultimul efort..." Natalia Soljenitin, vaduva scriitorului Aleksandr Soljenitin, s-a declarat indurerata de aceasta decizie a presedintelui, fiind de parere ca acesta "nu a facut ce trebuia si, in primul rand, pentru Franta in sine". "Am avut impresia, avand in vedere ceea ce s-a intamplat in ultimele luni, ca presedintele Macron nu a fost cel mai rau prieten al Rusiei...ca el a fost mai putin influentat de aceasta isterie care domneste in mass-media occidentala atunci cand vine vorba de Rusia", a mai declarat vaduva lui Soljenitin, citata de france24. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro