Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania. Fosta mina este cea de-a doua din Europa ca numar de vizitatori

Astfel, Salina Turda a devenit cea de-a doua mina de sare din Europa ca numar de vizitatori, dupa cea de la Wieliczka, Polonia, si, totodata, este singurul loc subpamantean din lume care poate fi vizualizat cu ajutorul aplicatiei StreetView.

acum 56 luni (28 Nov 2016)

Performanta este cu atat mai remarcabila cu cat, in urma cu un deceniu, aceasta nu exista decat ca un obiectiv turistic de importanta minora.

Potrivit estimarilor conducerii salinei, in prima saptamana din decembrie, numarul vizitatorilor va depasi 600.000 de oameni care i-au trecut pragul de la inceputul anului.

In 2015, fosta mina de sare fusese vizitata de 548.000 de turisti. Astfel, Salina Turda a devenit cea de-a doua mina de sare din Europa ca numar de vizitatori, dupa cea de la Wieliczka, Polonia, si, totodata, este singurul loc subpamantean din lume care poate fi vizualizat cu ajutorul aplicatiei StreetView.

Prin acelasi sistem mai poate fi vizitata si Marea Bariera de Corali, dar in acest caz este vorba de un loc subacvatic, nu de unul subpamantean.

Mai mult de o treime dintre turisti sunt straini

Salina Turda a cunoscut, in ultimii ani, o crestere constanta a numarului de turisti. Oamenii vin pentru a vedea puturile sapate in sare vreme de sute de ani, dar si pentru a se bucura de atractiile moderne, care le stau la dispozitie ca urmare a modernizarii salinei, din anul 2009. Asa ar fi un lift panoramic, o roata care aminteste de celebra Golden Eye din Londra, un lac subteran cu apa sarata pe care turistii pot naviga cu ajutorul unor barci, terenuri de sport sau un amfiteatru cu scaune incalzite. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro