Sali neincapatoare la KINOdiseea. Festivalul va ajunge in cinci orase din tara

Sali neincapatoare la KINOdiseea. Festivalul va ajunge in cinci orase din tara

Programul complet al celei de-a sasea editii poate fi consultat pe www.kinodiseea.ro Biletele pentru proiectiile de la ora 19.00 de la Cinema Studio si Cinema Eforie si pentru toate proiectiile de la Cinema Pro se pot achizitiona de pe www.eventbook.ro si de la casa de bilete Cinema Pro, in cazul proiectiilor de la Cinema Pro (7 lei copii / 10 lei adulti).

acum 64 luni (18 Nov 2014)

La cea de-a sasea editie KINOdiseea in Bucuresti, filmele din programul festivalului din acest an vor beneficia de proiectii suplimentare in alte cinci orase din tara: intre 21 si 23 noiembrie in Bucuresti la Grand Cinema Titan, in Botosani, in Targu Jiu la Cinema Sergiu Nicolaescu, in Craiova la Cinema Patria, in Cluj la Cinema Florin Piersic, iar in perioada 21 -27 noiembrie, in Buzau la Cinema Dacia.

Dupa ce regizorii Veit Helmer si Frans Weisz i-au bucurat in weekend pe copii cu peripetii de pe platourile de filmare, un alt invitat special al festivalului soseste la Bucuresti: tanarul regizor ceh Jiri Madl va sta de vorba cu publicul miercuri, 19 noiembrie, ora 10.00, la Cinema Studio, dupa proiectia To See the Sea / Sa vezi marea!

La numai 27 de ani, Jiri Madl a scris si regizat primul sau film de lung metraj, To See the Sea, debut recompensat cu premiul pentru Cel mai bun film si Cel mai bun actor la Festivalul International de Film pentru Copii si Public Tanar de la Zlin (Cehia).

Productia romaneasca Usturoi (sectiunea Panorama) ajunge la KINOdiseea, iar la discutiile cu publicul de la final va lua parte producatorul si scenaristul Radu Bazavan, marti, 18 noiembrie, ora 12.00, la Cinemateca Eforie si de la ora 19.00, la Cinema Studio. Mathias Malzieu, nominalizat la EFA), proiectat la gala de premiere KINOdiseea, miercuri, 19 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio, Antboy o alternativa pentru copii la filmele cu super-eroi care poate concura usor cu studiourile Marvel, The Contest/Concursul (r. Martin Miehe-Renard, in competitie la Berlinale 2014, in prezenta realizatorului + Q&A), Emil si Ida animatia suedeza bazata pe cartile populare ale autoarei Astrid Lindgren, Visul unei nopti de vara (+7, 76', Cehia, 1959, Retrospectiva) o adaptare fidela a piesei lui William Shakespeare, considerata capodopera a animatorului ceh Jiri Trnka, supranumit si Walt Disney al Estului, proiectat miercuri, ora 19.00, la Cinemateca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro