Salariul dublului-inculpat Nichita este tinut la secret, desi fostul primar al Iasiului este platit din bani publici

Salariul dublului-inculpat Nichita este tinut la secret, desi fostul primar al Iasiului este platit din bani publici

In momentul angajarii lui Nichita, Popa si-a motivat decizia pe pagina sa de socializare: "Am ales sa lucrez cu domnia sa datorita vastei experiente pe care o are in domeniul administratiei, fiind recomandat deopotriva de colaborarile repetate pe care le-a avut cu diversi ministri, din calitatea de primar al municipiului Iasi. Am asteptat oferte de angajare si de la privat, si de la administratia publica locala, pentru ca experienta mea este destul de bogata si ma gandeam ca pot sa fiu util si acum sunt convins ca pot sa fiu util", a declarat Nichita intr-un interviu pentru un post de radio local acordat la momentul anuntului ca va prelua functia de consilier personal.

acum 40 luni (23 Apr 2017)

Fostul primar al Iasiului, Gheorghe Nichita, este platit din bani pubici dupa ce presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maricel Popa i-a oferit in aceasta luna unul din posturile de consilier personal. Desi Nichita va primi lunar salariul din banii iesenilor, reprezentantii CJ sustin ca informatiile legate de veniturile membrilor cabinetului lui Popa nu sunt de interes public.

La solicitarea facuta de corespondentul "Adevarul" privind valoarea salariului repartizat prin organigrama oricarui consilier personal si nu nominal pentru fiecare membru al cabinetului in parte, reprezentantii CJ au invocat o exceptie de neconstitutionalitate. c) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum si ale art.163 alin. Fata de cele de mai sus, consideram ca informatiile solicitate nu reprezinta interes public in sensul Legii nr. 544/2001 si nu pot fi comunicate", se arata in raspunsul semnat de Maricel Popa, desi solicitarea viza "salariul din organigrama repartizat functiei de consilier personal" si nu "salariul concret" al fostului primar.

Nichita este angajat cu o norma de 6 ore/ zi, iar pe langa cei trei consilieri personali care apar si pe pagina de internet a CJ, Vlad Ciobanu, Liviu Chirica si Mihai Gabriel Popescu, in cabinetul lui Popa mai lucreaza, potrivit raspunsului oficial catre "Adevarul", si Madalina Zotta, cu o norma de doua ore pe zi.

In momentul angajarii lui Nichita, Popa si-a motivat decizia pe pagina sa de socializare: "Am ales sa lucrez cu domnia sa datorita vastei experiente pe care o are in domeniul administratiei, fiind recomandat deopotriva de colaborarile repetate pe care le-a avut cu diversi ministri, din calitatea de primar al municipiului Iasi. Avem foarte multe proiecte impreuna cu Primaria, dumnealui a inceput acele proiecte, le cunoaste si venirea sa este de bun augur", a mai declarat Popa, pe 3 aprilie in prima zi de munca a lui Nichita la CJ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro