Salariile inaltilor demnitari. Ponta incearca o aruncare de 3 puncte

Salariile inaltilor demnitari. Ponta incearca o aruncare de 3 puncte

Intors in tara miercuri dimineata, fara sa dea de veste, si punand in scena un veritabil scenariu de victimizare (opritul la semafor, carjele, imbratisarile pe treptele Guvernului, copilul cu skatebourdul, barba etc.), Victor Ponta avea tot timpul sa blocheze ordonanta prin care erau crescute salariile inaltilor demnitari, chiar daca sedinta de guvern urma a fi condusa de Gabriel Oprea. Cu un sef urmarit penal, plecat aproape o luna, nu se stie unde, pentru o operatie la genunchi, cu Gabriel Oprea premier, cu Liviu Dragnea varf de lance al opozitiei interne, cu un vot in Parlament care a aratat ca alta majoritate este posibila si cu membri care vor sa candideze la alegerile locale gandidu-se cu groaza ce balast va trebui sa care in spate in campania electorala, PSD-ul nu pare a fi in cea mai prolifica perioada a sa.

acum 108 luni (10 Jul 2015)

Intors in tara miercuri dimineata, fara sa dea de veste, si punand in scena un veritabil scenariu de victimizare (opritul la semafor, carjele, imbratisarile pe treptele Guvernului, copilul cu skatebourdul, barba etc.), Victor Ponta avea tot timpul sa blocheze ordonanta prin care erau crescute salariile inaltilor demnitari, chiar daca sedinta de guvern urma a fi condusa de Gabriel Oprea. Unde mai pui ca documentul trebuia semnat de Rovana Plumb, omul de baza din guvern si din partid.

Exista trei paliere pe care Victor Ponta le ataca odata cu acest subiect: Mutarea atentiei de pe intoarcerea in tara. In conditiile acestea, a incepe sa dai explicatii despre subiect odata cu intoarcerea in tara ar fi fost total neproductiv pentru Victor Ponta si l-ar fi adus din nou in situatia de care incearca sa scape foarte des in ultima perioada, aceea de a fi in defensiva. Cu un sef urmarit penal, plecat aproape o luna, nu se stie unde, pentru o operatie la genunchi, cu Gabriel Oprea premier, cu Liviu Dragnea varf de lance al opozitiei interne, cu un vot in Parlament care a aratat ca alta majoritate este posibila si cu membri care vor sa candideze la alegerile locale gandidu-se cu groaza ce balast va trebui sa care in spate in campania electorala, PSD-ul nu pare a fi in cea mai prolifica perioada a sa. Victor Ponta avea nevoie de o miscare rapida pentru a incerca sa linisteasca apele, stiind, inca de cand a pierdut alegerile prezidentiale, ca pierderea postului de premier sau pierderea functiei de presedinte al PSD ar avea aceleasi consecinte. Premierul incearca prin aceasta diversiune legata de salariile inaltilor demnitari sa vina in intampinarea partii contestatare din partid (Liviu Dragnea a spus ca trebuie renuntat la masura) si sa arate partidului ca e inca "la butoane" sanctionandu-l public pe Gabriel Oprea intorcandu-i masura si atacandu-l pe presedintele Iohannis. Din momentul in care a fost pus sub urmarire penala, fapt ce a coincis si cu cererea de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro