Salarii majorate in primarii si consilii judetene. De unde vin banii pentru bunastarea bugetarilor

Mai putin vizibil la centru, primul val de majorari s-a petrecut, in unele judete, acum cateva luni de zile, pe baza unei decizii a Curtii Constitutionale (794/2016) care prevedea ca angajatii cu aceeasi functie trebuie sa beneficieze de salarii egale, pana la introducerea unei reglementari unitare.

acum 39 luni (26 Jul 2017)

Majorarea salariilor din administratia locala, negociata in aceste zile in toate judetele tarii, pune in pericol investitiile sau cheltuielile de dezvoltare. Mai putin vizibil la centru, primul val de majorari s-a petrecut, in unele judete, acum cateva luni de zile, pe baza unei decizii a Curtii Constitutionale (794/2016) care prevedea ca angajatii cu aceeasi functie trebuie sa beneficieze de salarii egale, pana la introducerea unei reglementari unitare. Legea salarizarii, aprobata de Parlament in iunie, stabileste doar indemnizatiile alesilor locali, lasand la indemana autoritatilor stabilirea salariilor subordonatilor.

Citeste textul complet in editia print de miercuri a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro