Salarii mai mari pentru medici si asistente de la 1 iunie. Banicioiu: Rezidentul ar trebui sa castige cat mine!

Salarii mai mari pentru medici si asistente de la 1 iunie. Banicioiu: Rezidentul ar trebui sa castige cat mine!

Banicioiu a explicat ca solutia pentru majorarea salariilor este ca legea propusa de el, respectiv introducerea practicii private in spitalele de stat, sa fie aprobata de parlamentari. Pacientii romani care vor sa fie tratati de un anumit medic ar putea ajunge sa beneficieze de serviciile acestuia contra cost, chiar in spitalul de stat, insa numai dupa terminarea orelor de program ale doctorului. "Asistam la privatizarea ascunsa a spitalului" La randul lor, sindicalistii de la Sanitas desi admit ca, la prima vedere, solutia pare a fi de bun augur, pretind ca asistam, de fapt, la o forma ascunsa de privatizare a spitalului. "Trebuie sa analizezi care este rata de utilizare a unei sali de operatie, cat de folosit este un CT, care este capitalul uman de care dispui.

acum 88 luni (5 Apr 2015)

Banicioiu a explicat ca solutia pentru majorarea salariilor este ca legea propusa de el, respectiv introducerea practicii private in spitalele de stat, sa fie aprobata de parlamentari. Asta pentru ca, spune seful de la Sanatate, principalul motiv pentru care medicii si asistentele pleaca pe banda rulanta din Romania il reprezinta, in primul rand, banii prea putini pe care ii primesc luna de luna de la spitalele in care sunt angajati. Asta inseamna ca medicul va avea posibilitatea sa aiba si consultatii private, dupa orele de program si dupa ce-mi asigura garda in sistemul public.

Banicioiu: Rezidentul ar trebui sa castige 5.000 de lei pe luna

Potrivit acestuia, nivelul salarial al asistentelor si al medicilor trebuie sa fie similar cu cel al cadrelor medicale din strainatate.

"Veniturile si ale medicului rezident si ale asistentei si infirmierei, pana la chirurgul de mare performanta, trebuie sa fie comparabile cu veniturile Europei/ Cat ar trebui sa castige un medic rezident astazi in Romania? Undeva cat e salariul meu ca ministru, de 5.000 de lei", a mai spus Banicioiu.

Pacientii romani care vor sa fie tratati de un anumit medic ar putea ajunge sa beneficieze de serviciile acestuia contra cost, chiar in spitalul de stat, insa numai dupa terminarea orelor de program ale doctorului. Acest lucru ar putea fi posibil datorita unui proiect de lege semnat deja de 102 parlamentari.

Servicii medicale la cererea pacientilor

Concret, proiectul de lege prevede ca in spitalele publice se pot acorda servicii medicale in regim privat la cererea pacientilor, numai in limita specialitatilor pentru care spitalul in cauza este avizat, clasificat si acreditat, banii urmand a fi impartiti intre echipa medicala si unitatea sanitara.

"Propunerea de la specialisti a pornit undeva cu 15% care sa fie partea care vine la spitale. Unul dintre f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro