Sala Studio a Teatrului Sica Alexandrescu va purta numele Stelei Popescu

Sala Studio a Teatrului Sica Alexandrescu va purta numele Stelei Popescu

Primaria Brasov a propus conducerii Teatrului Sica Alexandrescu ca Sala Studio sa poarte numele marii actrite Stela Popescu, care a incetat din viata ieri la varsta de 81 de ani.

acum 24 luni (24 Nov 2017)

Primaria Brasov a propus conducerii Teatrului Sica Alexandrescu ca Sala Studio sa poarte numele marii actrite Stela Popescu, care a incetat din viata ieri la varsta de 81 de ani. "Pentru a-i cinsti memoria si ca semn de recunoastere pentru modul in care, de-a lungul anilor, a evocat Brasovul, orasul sau de adoptie, am propus conducerii Teatrului Sica Alexandrescu ca Sala Studio sa poarte numele marii actrite.

Stela Popescu s-a nascut la 21 decembrie 1935, in Orhei, Basarabia, intr-o familie de invatatori modesti. In 1940, dupa invadarea Basarabiei de catre armata rusa, tatal ei, considerat "intelectual", deci "dusman de clasa", a fost deportat in Siberia. In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial s-a mutat cu mama ei la Brasov. Dupa absolvirea Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica s-a reintors la Brasov si a debutat pe scena Teatrului Sica Alexandrescu, unde a jucat cativa ani. "Eu sunt datoare Brasovului, incepand de la primii ani de scoala si terminand cu facultatea si cu prezenta in teatrul din Brasov. Am un dicton dupa care ma ghidez: viata valoreaza miliarde, dar daca in piept ai o inima ce tot arde, ramai tot tanar si la 90 de ani", declara in luna iunie Stela Popescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro