Sala polivalenta de 19 milioane de euro, construita in camp, la Sfantu Gheorghe, un oras cu doar 56.000 de locuitori

Sala polivalenta de 19 milioane de euro, construita in camp, la Sfantu Gheorghe, un oras cu doar 56.000 de locuitori

Sala Polivalenta din Sfantu Gheorghe are 3.000 de locuri, doua sali de conferinte, zona de interviuri pentru sportivi, sase vestiare, dar si cabinet medical, sala de fitness, de dans si aerobic. Investitia este de 19 milioane de euro bani veniti de la Compania Nationala de Investitii. Noua sala de sport este omologata de patru federatii, respectiv de baschet, handbal, futsal si hochei.

acum 36 luni (25 Jun 2017)

Sala Polivalenta din Sfantu Gheorghe are 3.000 de locuri, doua sali de conferinte, zona de interviuri pentru sportivi, sase vestiare, dar si cabinet medical, sala de fitness, de dans si aerobic. Exista si o sala de antrenament, dar si spatii administrative. De asemenea, s-a amenajat si o parcare de 450 locuri pentru masini. Investitia este de 19 milioane de euro bani veniti de la Compania Nationala de Investitii. Sala de sport este construita in camp, la iesirea spre Miercurea Ciuc.

Nu prea are utilitate

Ca sala din Sfantu Gheorghe este una foarte moderna nu mai este niciun secret. Nici Sala Sporturtilor de la Brasov nu este atat de moderna. Transformarea acesteia din urma a costat 14 milioane de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro) si are 1.700 de locuri. Dar, spre comparatie, Sala Polivalenta din Cluj, care are 7.000 de locuri, mai mult decat dublu, a costat 16 milioane de euro.

Sfantu Gheorghe este un oras cu 56.000 de locuitori. Singura echipa cu performante nationale este cea feminina de baschet, care a fost vice-campioana nationala si a cucerit si Cupa Romaniei. Noua sala de sport este omologata de patru federatii, respectiv de baschet, handbal, futsal si hochei. De asemenea, echipa de hochei a orasului aduce performante, dar sala nu are patinoar, cel putin deocamdata. Sunt promisiuni ca s-ar putea amenaja unul, dar acesta va fi de agrement, pentru ca nu sunt indeplinite conditiile pentru un patinoar de competitii. Este adevarat ca patinoarul, daca va fi amenajat, va putea fi folosit si pentru antrenamentele echipelor de juniori.

De asemenea, trebuie spus ca la Sfantu Gheorghe exista deja o sala cu 1.000 de locuri pentru spectatori.

"Este un vis mare al meu si cred ca al cetatenilor din oras si nu numai realizarea acestei arene sportive, care va fi cea mai frumoasa din tara.

Sala Polivalenta este gata si va fi deschisa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro