Saftoiu: Sper ca unii colegi cu trei-patru mandate in Parlament vor face un pas in spate

Saftoiu: Sper ca unii colegi cu trei-patru mandate in Parlament vor face un pas in spate

Stiu ca e destul de greu sa renunti la un moment dat la ideea ca esti parlamentar, mai ales dupa ce ai trei-patru mandate, dar eu cred ca ar trebui sa fie si o alegere a unor colegi care se afla deja la al patrulea mandat si cand spun lucrul acesta ma refer la faptul ca, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispozitie sa arati tarii ce poti sa faci pentru ea sunt suficienti.

acum 80 luni (4 Aug 2016)

Ea crede ca formatiunea "va trebui sa aiba curaj sa abordeze listele parlamentare asa cum o cer cetatenii", scrie site-ul www.rfi.ro.

"Sunt aceleasi criterii, s-ar putea sa mai adaugam cateva, de integritate, pe care le-am avut in vedere si la alegerea candidatilor pentru alegerile locale. E vorba despre persoane care sunt in atentia justitiei, deci care au anchete in derulare, acuzati de fapte de coruptie, e plagiatul, sunt toate cele zece criterii pe care le-am facut publice. Eu vreau sa cred ca aceste liste vor fi foarte bine gandite, ca sper, vom avea colegi care vor intelege ca e un moment foarte bun, in care trebuie sa facem un pas in spate, in lateral.

Stiu ca e destul de greu sa renunti la un moment dat la ideea ca esti parlamentar, mai ales dupa ce ai trei-patru mandate, dar eu cred ca ar trebui sa fie si o alegere a unor colegi care se afla deja la al patrulea mandat si cand spun lucrul acesta ma refer la faptul ca, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispozitie sa arati tarii ce poti sa faci pentru ea sunt suficienti. Nu sunt sustinatoarea ideii ca oamenii tineri ca varsta neaparat sunt cei mai buni, ba chiar cred ca ai nevoie de experienta parlamentara, dar in egala masura, suntem intr-un moment in care e limpede ca cetatenii au o reactie nu foarte buna la figuri pe care le considera deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obisnuite in comoditate si in privilegii (...). Cred ca PNL va trebui sa aiba curaj si sa abordeze aceste liste parlamentare asa cum o cer cetatenii", a spus Saftoiu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro