Sabin Orcan: In Romania s-au emis peste 100.000 de mandate de interceptare in cinci ani, dar nu-mi amintesc sa fi prins niste mari spioni

Cea mai ciudata situatie este in mica localitate Saveni, de la frontiera de nord a Romaniei, unde au fost aprobate toate cele 259 de mandate de interceptare cerute de procurori.

acum 66 luni (21 May 2017)

In Romania s-au cerut, de-a lungul a cinci ani, peste 100.000 de mandate de interceptare, dar nu-mi amintesc sa fi prins, in aceasta perioada, niste mari spioni", a declarat Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului Romania Libera, in emisiunea difuzata duminica seara la B1 Tv. Potrivit acestuia, institutiile de stat din Romania au emis, in ultimii cinci ani, aproape 110.000 de cereri de interceptari telefonice, dintre care peste 102.000 de cereri au fost aprobate.

Citeste si: Traian Basescu: Trei milioane de romani au avut telefoanele interceptate in cinci ani

Traian Basescu sustine insa ca, in medie, pentru fiecare om al carui nume apare intr-un mandat de ascultare sunt interceptati, in medie, 10 oameni. Ceea ce inseamna, spune fostul sef de stat, ca numarul de persoane ale caror telefoane au fost ascultate este de 3 milioane.

Cea mai ciudata situatie este in mica localitate Saveni, de la frontiera de nord a Romaniei, unde au fost aprobate toate cele 259 de mandate de interceptare cerute de procurori. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro