"Sa traiti, sefu?!" Visul lui Dragnea devine realitate

De ce ar vrea liderul PSD, Liviu Dragnea, sa aiba o lege care sa-l protejeze pe el si pe alti politicieni de injuriile si calomniile care li se aduc in mediul online? Aceste organe de presa sunt construite dupa chipul si asemanarea acestor conducatori locali, astfel incat sa laude maretele realizari ale alesilor atunci cand toarna un metru de asfalt cu o firma agreata sau cand cumpara o amarata de ambulanta la un pret cel putin dublu fata de cel de pe piata libera.

acum 71 luni (11 Feb 2016)

De ce ar vrea liderul PSD, Liviu Dragnea, sa aiba o lege care sa-l protejeze pe el si pe alti politicieni de injuriile si calomniile care li se aduc in mediul online? Pentru ca atat el, cat si alti demnitari si alesi ai neamului au inceput sa creada ca prin vene le curge sange albastru pe care noi, plebea, nu avem voie sa il denigram. Oameni isteti de felul lor, politicienii stiu ca nu au facut nimic bun si constructiv pentru societate si comunitatile pe care le-au condus timp de zeci de ani si sunt constienti ca tocmai din aceasta cauza sunt expusi injuriilor. Aceste organe de presa sunt construite dupa chipul si asemanarea acestor conducatori locali, astfel incat sa laude maretele realizari ale alesilor atunci cand toarna un metru de asfalt cu o firma agreata sau cand cumpara o amarata de ambulanta la un pret cel putin dublu fata de cel de pe piata libera.

Dragnea a reusit, in douazeci de ani, sa creeze o enclava in Teleorman si sa numeasca in absolut toate functiile publice oameni care ii vorbesc doar cu "Sa traiti, domnule presedinte!" Totul se intampla in cel mai sarac judet din Romania, fara apa curenta, fara canalizare, cu cei mai multi asistati social (masa de manevra electorala), dar fara nici un investitor strain si cu un salariu mediu care nu depaseste trei sute de euro.

Reteta succesului a fost simpla: oamenii saraci sunt dependenti de salariile mizerabile pe care le platesc firmele prin care politicienii locali sifoneaza banii publici. In practica, marele vis al politicienilor este, de fapt, o gasca mare de baroni locali.

Drama noastra, a celui mai sarac popor din UE, este ca pierderea alegerilor de catre un partid si aducerea altuia la putere nu reprezinta decat schimbarea unor firme care executa lucrari de mantuiala din banii nostri, la preturi mult supraevaluate. Si probabil in 2016 vom vota, asa cum am facut in ultimii 25 de ani, raul cel mai mic. Puterea de acum va trece in opozitie patru ani si va deveni, la randu-i, "ra... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro