Sa-ti iubesti patria cu ura | OPINIE

Iubirea de patrie este, de mai bine de 50 de ani, conceptul sub care se ascund unele dintre cele mai brutale actiuni impotriva romanilor, dar si personaje dintre cele mai nocive tocmai pentru tara pe care pretind public ca o apara. Care sunt, de exemplu, ideile de baza ale marelui patriot Bogdan Diaconu, de la Partidul Romania Unita: romii "sa revina" la numele de tigani, Bucurestiul nu trebuie sa primeasca refugiati, iar "extremistii maghiari" trebuie sa intre la inchisoare.

acum 74 luni (19 Sep 2016)

Iubirea de patrie este, de mai bine de 50 de ani, conceptul sub care se ascund unele dintre cele mai brutale actiuni impotriva romanilor, dar si personaje dintre cele mai nocive tocmai pentru tara pe care pretind public ca o apara. Istoria a demonstrat insa ca invocata independenta fata de Moscova, plata integrala a datoriei externe ori industrializarea excesiva nu au fost decat cai spre una dintre cele mai dure dictaturi comuniste din Europa, spre foametea si cozile uriase din anii ’80 si spre falimentarea economiei romanesti, care s-ar fi prabusit oricum dupa 1989, cum arata numeroase documente ale vremii.

Dupa 1989, de altfel, locul de cel mai mare iubitor de neam si tara a fost luat de un continuator al regimului ceausist, Ion Iliescu. Declamand si el dragostea pentru patrie, care trebuie aparata de fortele ostile, fostul sef al statului a adus minerii la Bucuresti (care au pus la punct "elementele antiromanesti" ce "destabilizau" glia stramoseasca) si a blocat pentru un deceniu, cel putin, dezvoltarea economica a Romaniei, pentru ca patriotii din FSN nu isi vand tara, dar nu au nici o problema sa o fure. Dornici sa se integreze si ei in Occidentul decadent, romanii suparati pe cei care nu sunt ca ei si care, prin urmare, le ameninta patria draga si-au inabusit pornirile extremiste publice si au acceptat, cu greu, sa mimeze toleranta. Dar in ultimii ani, mai ales pe fondul crizei economice si politice mondiale, dar si al exploziei de nationalism din Europa, au revenit cu mai multa forta, si chiar cu mai mult pericol, si patriotii locali care vor sa salveze din nou gena pura romaneasca. Care sunt, de exemplu, ideile de baza ale marelui patriot Bogdan Diaconu, de la Partidul Romania Unita: romii "sa revina" la numele de tigani, Bucurestiul nu trebuie sa primeasca refugiati, iar "extremistii maghiari" trebuie sa intre la inchisoare.

"Romania este si va ramane o tara crestina care asaza la temelia sa familia creata in baza casatoriei intre un bar... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro