Sa recucerim terenurile de sport. Singura solutie pentru copiii nostri

Sa recucerim terenurile de sport. Singura solutie pentru copiii nostri

> Sint tatal unui copil de 6 ani si-mi petrec foarte mult timp afara: in parc, in curtea blocului, plimbari prin cartiere etc. Aceste minime invetitii si aducerea la viata a unor spatii publice abandonate au schimbat fata cartierelor si au oferit un "spatiu de salvare" pentru parinti si copii. Mai sint spatiile private, care costa si presupune un program si o o anumita forma de control. Cu terenuri de sport noi, bine amenajate, nefolosite (am verificat, 80% din timp sint libere), dar inconjurate cu doua rinduri de gard, trei lacate si doi paznici.

acum 42 luni (1 Aug 2017)

>

Sint tatal unui copil de 6 ani si-mi petrec foarte mult timp afara: in parc, in curtea blocului, plimbari prin cartiere etc. In ciuda acestui fapt, intilnesc destul de multe probleme. Mai intii pot spune ca s-a imbunatatit situatia parcurilor si locurilor de joaca pentru copii. Cele de pe linga blocuri. Cu investitii nu foarte mari s-au aranjat aceste spatii si sint destul de bine intretinute chiar daca mai sint ceva probleme. Acum copiii au unde iesi si unde se juca. La mine in cartier parcurile sint pline seara: copii, mame, bone si chiar tati, care sint ceva mai putini. Aceste minime invetitii si aducerea la viata a unor spatii publice abandonate au schimbat fata cartierelor si au oferit un "spatiu de salvare" pentru parinti si copii.

Insa aceste spatii sint dominate de copiii mici cu parintii lor.

Problema mare incepe cu acei copii care parasesc copilaria si nu mai au nevoie de parinti ca sa iasa.

Am mai scris un text acum citeva luni despre: unde ne dispar copiii? Ei pur si simplu dispar, nu-i mai vezi. De trei ani si ceva, urmaresc atent acest proces. Pur si simplu ii vad pina pe la 12 ani si brusc dispar.

In parc nu mai vin pentru ca e cucerit de cei mici cu parintii lor. Ei fug de astfel de locuri Toti inteleg asta dar se fac ca nu vor sa priceapa. Locurile din jurul blocului care cindva erau cucerite de adolescenti sint acum cucerite de masini. Masinile inainte de toate. Acolo unde este "securizare" si "autoritate" copiii deveniti adolescenti nu vor sta. Ei cauta un spatiu "al lor", liber de "control" si "autoritatea celor mari".

De ce dispar? Practic, noi ii gonim de peste tot.

Teoretic, ar mai fi stadioanele din jurul scolilor. Ele sint acum ingradite cu minim doua rinduri de sirma: gard, zid, lacat.

Mai sint spatiile private, care costa si presupune un program si o o anumita forma de control. De ce dispar? Practic, noi ii gonim de peste tot.

Eu ma confrun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro