Sa nu-i crezi pe patronii plangaciosi!

Sa nu-i crezi pe patronii plangaciosi!

In cei 27 de ani de asa-zis capitalism, angajatii la patroni au fost umiliti, exploatati, sfidati, sacrificati, batjocoriti, lipsiti de aparare, muncind in tacere, cu noduri, scrasnind si injurand printre dinti, munca le-a fost calcata in picioare de alti romani, aroganti, lacomi, nesimtiti, cinici, care s-au pretins antreprenori si manageri. Nu lefurile de mizerie i-au pus pe fuga pe romanii care au muncit la patronii romani, ci faptul ca munca lor le-a fost batjocorita si desconsiderata de acesti "favorizati" ai vietii, adica patronii din sistemului romanesc de cumetrie de piata.

acum 76 luni (16 Nov 2017)

>

Ei "trag semnale de alarma": guvernatii si autoritatile sa ia masuri!

Corul acesta de "bocitoare" imi provoaca sila, repulsie, revolta si, repet, o mare scarba. Pana sa boceasca disparitia fortei de munca, patronii romani ar trebui mai intai sa-si toarne cenusa in cap si sa recunoasca, cu demnitate, ca se numara printre vinovatii care au pus pe fuga forta de munca din Romania. In cei 27 de ani de asa-zis capitalism, angajatii la patroni au fost umiliti, exploatati, sfidati, sacrificati, batjocoriti, lipsiti de aparare, muncind in tacere, cu noduri, scrasnind si injurand printre dinti, munca le-a fost calcata in picioare de alti romani, aroganti, lacomi, nesimtiti, cinici, care s-au pretins antreprenori si manageri. Nu lefurile de mizerie i-au pus pe fuga pe romanii care au muncit la patronii romani, ci faptul ca munca lor le-a fost batjocorita si desconsiderata de acesti "favorizati" ai vietii, adica patronii din sistemului romanesc de cumetrie de piata.

Pana sa boceasca disparitia fortei de munca, patronii ar trebui mai intai sa-si toarne cenusa in cap. Masa asta tacuta, restructurata si umilita, a facut ca "mediul de business autohton" sa supravietuiasca. Managerii au declarat cu mandrie ca au depasit criza, firmele au devenit mai "flexibile", mai putin "vulnerabile", vrajeli! Sa fie clar: in acea criza, patronii si managerii, adica sefii, nu si-au sacrificat nici averile, nici standardul de viata, nici neamurile si nici vietile. Pentru ca li se inoculeaza angajatilor ca li se face o favoare pentru ca muncesc la patron, in schimb trebuie sa faca tot ce li se ordona, nu li se da nicio speranta sau perspectiva, pentru ca patronii n-au nicio viziune, fiind in marea lor majoritate niste marginiti, parveniti, altfel, daca nu faci tot ce ti se pune in carca, "usa e acolo!"

Grija pe care o declara public anumiti patroni pentru angajatii lor mi se pare de-o ipocrizie buna sa miste stomacurile la voma. Romanii au vocatia de slu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro