Sa-l impuste pe Patapievici? Nu se mai poate

Fragmentul relevant este urmatorul: "Inspectorii CSM sustin ca in 2014 judecatorii au fost dusi la sectia de votare de la Curtea de Apel Craiova pentru a-l vota pe Norel Popescu, pe atunci presedintele Tribunalului Mehedinti, cu un autocar pus la dispozitie GRATUIT de catre presedintele PSD Orsova, Constantin Popescu. Avem mai multe decizii ale unor complete de judecata care au prelungit la fiecare 30 de zile mandatul de arestare preventiva, o condamnare la trei ani cu suspendare si o decizie de achitare a Curtii de Apel Bucuresti. Nu avem (inca) vreo dovada ca cei doi judecatori de la Curtea de Apel au actionat in interesul Puterii pentru ca nu avem la dispozitie motivarea, dar, odata aceasta publicata, vom putea vedea daca este despre probe sau nu, si -pariul nostru este ca NU.

acum 84 luni (28 May 2015)

Aud ca, intr-o sedinta la Academie, proaspatul presedinte onorific al Consiliului Consultativ al Institutului Cultural Roman, Nicolae Breban, ar fi declarat ca Horia-Roman Patapievici ar trebui impuscat pentru ceea ce a facut in fruntea ICR.

Fiind originar din Turnu Severin, mi-a atras atentia articolul colegei noastre Ondine Ghergut despre judecatorul Norel Popescu, caruia Comisia juridica din Senat i-ar fi validat prin exceptie un mandat de sase ani ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Fragmentul relevant este urmatorul: "Inspectorii CSM sustin ca in 2014 judecatorii au fost dusi la sectia de votare de la Curtea de Apel Craiova pentru a-l vota pe Norel Popescu, pe atunci presedintele Tribunalului Mehedinti, cu un autocar pus la dispozitie GRATUIT de catre presedintele PSD Orsova, Constantin Popescu. De mobilizarea judecatorilor si caratul lor la sectia de votare cu autocarul PSD s-a ocupat magistratul Adrian Curelea din Orsova, judecat acum de Comisia disciplinara a CSM.

Norel Popescu este un membru-cheie al retelei Ponta-Sova-Duicu si numirea sa in CSM este cruciala pentru a mentine influenta politica in Justitie a actualului prim-ministru. Sa mobilizezi organizatia PSD ca sa-l convinga pe Curelea de la Orsova sa adune judecatorii ca sa-i duca la Craiova sa voteze pentru Popescu si apoi sa distorsionezi in asa masura legea incat sa-l treci prin Senat pentru un mandat intreg demonstreaza ca a existat un PLAN bine pus la punct pentru a aduce cu orice pret omul lui Ponta in CSM.

Ceea ce inseamna ca, departe de a fi un ignorant, Ponta isi planuieste miscarile in detaliu pentru a-si consolida puterea si ca se foloseste fara scrupule de mecanismul de partid pentru a schimba statul roman in directia pe care si-o doreste. Asa-numitul caz Livia Stanciu este o alta dovada in acest sens si trebuie sa recunoastem ca din punctul de vedere al perceptiei publice este o lovitura de imagine, mai ales cand controlezi toate televiziunile, a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro