S-au sacrificat degeaba. Minerii si-au rupt picioarele pentru noi promisiuni

S-au sacrificat degeaba. Minerii si-au rupt picioarele pentru noi promisiuni

Din Slatina a plecat si Elena Ioan, care si-a tras in picioare cate 3-6 perechi de sosete odata si o pereche de cipici de lana deasupra si a luat-o la pas spre Capitala.

acum 82 luni (19 Apr 2016)

Marsul simbolic al minerilor veniti pe jos din Targu Jiu la Bucuresti s-a incheiat ieri in fata Palatului Victoria. Au strabatut 320 de kilometri ca sa isi spuna oful si au plecat acasa cu o coala A4 stampilata

De data asta nu au mai venit cu miile, incarcati in trenuri si autocare. Doar cateva zeci de mineri au ales sa bata drumul pana la Bucuresti, insa pe jos, intr-un mars al suferintei. Pentru ca statul a adus sectorul energetic in pragul falimentului, iar acum mii de romani isi vad locurile de munca amenintate.

Trei femei printre ortaci

Marsul minerilor a inceput luni dimineata, in urma cu o saptamana, iar joi li s-a alaturat si un grup de la Slatina. Printre ei s-au aflat trei doamne, una fiind o asistenta de la Isalnita care s-a ocupat cu bandajatul ranilor de la picioare ale protestatarilor.

Din Slatina a plecat si Elena Ioan, care si-a tras in picioare cate 3-6 perechi de sosete odata si o pereche de cipici de lana deasupra si a luat-o la pas spre Capitala. "Pentru facturile mari la curent, pentru lipsa locurilor de munca, pentru tot ce s-a distrus in tara asta", spune Elena. "Lucram in frig de la 9 dimineata la 6 seara, faceam naveta si aveam doar 4 ore pe cartea de munca. Si totul pentru 600 de lei pe luna. Citeste si:

+Mariana Oprea, una dintre supravietuitoarele tragediei de la "Colectiv", are ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro