S-a votat modernizarea Bucurestiului: orasul va avea piste pentru biciclisti, culoare pentru autobuze, poduri si parcari

S-a votat modernizarea Bucurestiului: orasul va avea piste pentru biciclisti, culoare pentru autobuze, poduri si parcari

PIDU cuprinde 62 de proiecte de investitii in Capitala, in valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Avantajele proiectului Proiectul poate fi finantat prin POR 2014-2021 cu 129 milioane de euro, la care se adauga o contributie de la bugetul de stat in valoare de sapte milioane de euro. Planul Urbanistic Zonal Rahova - Uranus - Piata de Flori Proiectul propune accentuarea caracterului de Piata de Flori si construirea unui parcari subterane cu 360 de locuri sub Piata Rahova si partial sub Piata de Flori.

acum 57 luni (27 Jan 2016)

PIDU cuprinde 62 de proiecte de investitii in Capitala, in valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Zonele vizate sunt: Piata Romana la nord, Piata de Flori la sud, Calea Mosilor la est si Calea Grivitei la vest. Avantajele proiectului Proiectul poate fi finantat prin POR 2014-2021 cu 129 milioane de euro, la care se adauga o contributie de la bugetul de stat in valoare de sapte milioane de euro. Totodata, prin axele de finantare dedicate monumentelor se pot obtine alte 19 milioane de euro, iar alte 84 de milioane de euro se pot asigura prin asocieri de tip parteneriat public-privat. Avantajele realizarii acestui proiect cu bani europeni sunt de necontestat, dupa cum explica reprezentantii Primariei Capitalei: "Realizam 3.155 noi locuri de parcare, extindem si modernizam reteaua de tramvai, crestem cu 18.095 m2 suprafata de spatii verzi, realizam noi rute pentru biciclisti, facem culoare speciale pentru transportul in comun, accesam 150 milioane euro fonduri nerambursabile". Proiectul prevede crearea unui sistem integrat de parcari, incurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative - trasee de bicilete, mijloace ale RATB pe trasee rapide.

Planul Urbanistic Zonal Piata Constitutiei -Antim - Bulevardul Unirii

Potrivit proiectului, in Piata Constitutiei ar urma sa fie construita o parcare subterana, iar Bulevardul Unirii ar urma sa se transforme intr-o zona pietonala. De asemenea, in noua zona de promenada vor fi amenajate spatii destinate evenimentelor si un amfiteatru.

Planul Urbanistic Zonal Parc Izvor - Pod Mihai Voda

Aici ar urma sa se ridice un pod peste Dambovita si trei parcari subterane, urmand sa fie reamanajat parcul si sa fie construit si un amfiteatru. Podul Mihai Voda ar urma sa fi construit intre strada Lipscani si Parcul Izvor, iar la cele doua capete ale podului se vor construi doua parcari subterane.

Planul Urbanistic Zonal Parc Sfintii A... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro