S-a scurtat perioada de remediere a defectiunilor la internet mobil

Durata de remediere a deranjamentelor la internet mobil a scăzut cu 7 ore anul trecut, insă timpul de remediere a deranjamentelor la internet fix a fost mai mare cu 14 ore, se arată in Raportul privind calitatea serviciului de acces la internet pentru anul 2015 al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare in Comunicații (ANCOM) remis, marți, AGERPRES.

acum 87 luni (16 Aug 2016)

Durata de remediere a deranjamentelor la internet mobil a scăzut cu 7 ore anul trecut, insă timpul de remediere a deranjamentelor la internet fix a fost mai mare cu 14 ore, se arată in Raportul privind calitatea serviciului de acces la internet pentru anul 2015 al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare in Comunicații (ANCOM) remis, marți, AGERPRES. Potrivit acestuia, in anul 2015 furnizorii de internet mobil din Romania au remediat deranjamentele semnalate de utilizatori intr-un interval mediu de 14 ore, cu 7 ore mai puțin față de valoarea medie raportată in anul 2014 (21 de ore). In schimb, durata de remediere a deranjamentelor la internet fix a crescut de la o medie de 25 de ore in anul 2014, la o medie de 39 de ore in 2015", se arată in document. Furnizorii au obligația să includă in contracte aceste termene, ele variind intre 3 și 240 de ore, cele mai uzuale fiind de 24 de ore, 48 de ore și 72 de ore. Prin publicarea unor date și informații privind calitatea acestor servicii, ANCOM urmărește stimularea unei competiții reale și la nivelul calității serviciilor, inclusiv prin apariția unor oferte orientate cu precădere spre această componentă importantă a serviciilor de acces la internet", a declarat Eduard Lovin, director executiv de reglementare ANCOM.

Cele mai recente statistici publicate de ANCOM arată că in Romania erau utilizate la finalul anului 2015 un număr de 4,3 milioane de conexiuni la internet fix și 18,7 milioane de conexiuni la internet mobil. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro