S-a lansat harta serviciilor nationale destinate imigrantilor

S-a lansat harta serviciilor nationale destinate imigrantilor

"Serviciile constau in principal in oferirea de informatii si consiliere pentru obtinerea permisului de sedere si munca in Romania, accesarea serviciilor medicale si a sistemului educational (pentru echivalarea si recunoasterea diplomelor de studii, inscrierea copiilor la scoala etc.), dar si sprijin in gasirea unei locuinte sau medierea in relatia cu institutiile publice.

acum 53 luni (23 May 2016)

"Serviciile constau in principal in oferirea de informatii si consiliere pentru obtinerea permisului de sedere si munca in Romania, accesarea serviciilor medicale si a sistemului educational (pentru echivalarea si recunoasterea diplomelor de studii, inscrierea copiilor la scoala etc.), dar si sprijin in gasirea unei locuinte sau medierea in relatia cu institutiile publice. Unele asociatii si fundatii deruleaza activitati culturale si sociale, cursuri de limba romana si acomodare culturala sau ofera asistenta materiala pentru depasirea unor situatii de risc in care se afla imigrantii vulnerabili", se arata intrun comunicat de presa.

Cu toate acestea, Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI), cu birouri in toate municipiile resedinta de judet, este institutia responsabila de reglementarea intrarii si sederii cetatenilor straini in Romania. "La structurile teritoriale ale acestora se depun cereri de azil, se solicita permise de sedere temporare sau permanente, reintregirea familiei, autorizatii de munca sau alte documente oficiale", arata comunicatul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro