S-a dezlegat misterul "falusului" din Piata Revolutiei
A facut valva in ultimele zile prezenta unei lucrari de arta mai putin obisnuite, montata chiar in incinta Memorialului Revolutiei din fata Muzeului National de Arta al Romaniei. "Ma dezic complet si total de lucrarea care se afla in prezent in Piata Revolutiei si de orice mesaj artistic sau de alta natura ar putea sa transmita aceasta", a afirmat Raluca Ghideanu intr-un comunicat postat pe site-ul sau.
A facut valva in ultimele zile prezenta unei lucrari de arta mai putin obisnuite, montata chiar in incinta Memorialului Revolutiei din fata Muzeului National de Arta al Romaniei. Expozitiile temporare existente aici, in spatiul din fata statuii martirului Iuliu Maniu, desfata de multa vreme ochiul iubitorului de arta aflat, de data aceasta, strict in ipostaza de trecator.
E-adevarat ca si "tepusa" lui Alexandru Ghildus, piesa centrala a Memorialului, a suscitat astfel de glume, dar de data aceasta asemanarea este izbitoare. Artista, cunoscuta in mediul artelor plastice, a declarat insa public ca lucrarea nu-i apartine si este vorba de o eroare pe care nu si-o poate explica.
FOTO David Muntean
Ping-pong intre Primarie si Minister
Cele doua institutii abilitate in aceasta problema, Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii, arunca pisica una in ograda celeilalte, reprezentantii acestora comunicand ca nu stiu nimic si nu-si dau seama cum a ajuns acolo. Contactat de "Adevarul", Marius Varlan, director Administratia Patrimoniului din Primarie, a declarat ca spatiul din incinta Memorialului Revolutiei apartine si este gestionat de Ministerul Culturii, pentru ca acesta este cel care a comandat si aprobat ansamblul. "Am vazut si eu si nu stiu cum a ajuns lucrarea acolo", spune Varlan, care considera ca acest caz este de competenta Politiei.
La randul sau, Dragos Petrache, consilier in Ministerul Culturii pentru monumente de for public, neaga acest lucru si spune ca Ministerul nu a dat nicio aprobare pentru asa ceva. In opinia lui Petrache, lucrurile ar putea mai degraba avea legatura cu proiectul Kulturama, initiat de Universitatea Nationala de Arte (UNARTE) si permis de Primarie in spatiul limitrof.
S-a lasat cu plangeri la Politie
Intre timp, o investigatie facuta pe Facebook de criticul de arta Pavel Susara a dus la identificarea autorului real al lucrarii (care s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro